23948sdkhjf

Dansk luftfartsindustri står til at vokse

Den dansk flyindustri kommer til at blive større. Sådan lyder vurderingen fra Dansk Industri og forsker.
Det sker efter, at Terma i Grenå og Multicut i Vildbjerg har skrevet under på to store ordrer med henholdsvis Boeing og Airbus.

Det skriver Jern & Maskinindustrien.

Hos Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD) under Dansk Industri, der blandt andet repræsenterer virksomheder, der leverer til flyindustrien, ser man stort potentiale for hele den danske fremstillingsindustri:

- Det bliver forhåbentlig startskuddet til noget større. Vi tror, at der kan udvikles en meget større luftfartsindustri herhjemme, siger Morten Andersen til Jern & Maskinindustrien.

Den vurdering bakker Martin Heide Jørgensen op om. Han er institutleder på Institut for Mekanik og Produktion på Aalborg Universitet.

- Erfaringen siger, at denne type opgaver typisk spreder sig til beslægtede virksomheder, der kan se, at de kan nogle af de samme ting, forklarer Martin Heide Jørgensen.

Han peger på, at virksomhederne kan drage nytte af ”slipstrømmen” i processen med at tiltrække nye ordre fra mere kvalitetsbevidste kunder.

- Man kan sige, at noget af vejen til nye ordrer er banet, siger Martin Heide Jørgensen.

Både Boeing og Airbus har udgivet markedsanalyser, hvor der forventes en voldsom vækst i nye kommercielle fly frem mod 2033. Boeing regner med at producere 31.358 fly for 4,6 billioner dollar (30,7 billioner kroner), mens Airbus forventer at fabrikere 36.770 fly til en sammenlagt værdi af 5,2 billioner dollar (34,8 billioner kroner).

Morten Andersen fra Dansk Industri peger på, at ordrerne er kommet på et næsten perfekt tidspunkt.

- Timingen er nærmest ideel, for dem, der ikke leverer til den civile luftfartsindustri lige i forvejen. Vi håber, tror og regner med, at dansk industri kan få en del af kagen, siger Morten Andersen fra FAD.

Der er 76 medlemsvirksomheder af FAD. Af dem leverer omkring komponenter til flyindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094