23948sdkhjf

Digitale tavler sætter skub i Aarhus’ trafik

Aarhus Kommune har opsat 10 digitale informationstavler og 125 sensorer fra Blip Systems. Information om køretider, hurtigste rute o.l. skal få trafikken til at glide.
I Aarhus tager man nu endnu et middel i brug, for at prøve at komme den trafikale trængsel til livs og hjælpe billisterne hurtigere frem.

10 dynamiske tavler, som viser brugbare informationer som køretider, alternative ruter og vejforhold, er blevet opsat langs byens mest trafikerede strækninger. Tavlernes indhold opdateres løbende i takt med trafikanterns reelle adfærd. Bilisterne er derfor selv, ved at overveje rute og kørselstidspunkt, med til at hjælpe trafikken på vej.

- Tavlerne er blevet opsat i de sidste par måneder og blev indviet i dag (fredag den 12. juni, red.), oplyser Christian Bugislaus Carstens, Marketing Manager ved Blip Systems, til Electronic Supply.

Trafikanter bidrager med data
Trafikinformationerne på de nye informationstavler er baseret på realtidsdata fra 125 sensorer, som er placeret på udvalgte strækninger i Aarhus. Sensorerne detekterer billister som kører med med en Bluetooth-enhed, som f.eks håndfrie installationer og mobiltelefoner. Når en bil med en aktiveret Bluetooth-enhed passerer sensorerne, indsamles, krypteres og tidsstemples enhedens anonyme ID, også kaldet en MAC-adresse. De indsamlede data sendes til en server, hvor de filtereres og analyseres. Herefter udregnes bla. køretider, trafiktæthed og trafikstrømme.

Kommunen anvender også de indsamlede data til at få et dybdegående indblik og forståelse af trafikstrømme til by- og trafikplanlægning. Mobilapplikation ”Trafikken Østjylland” og Trafikken.dk/østjylland anvender også de indsamlede realtidsdata til at give et overblik over hvordan traffikken opfører sig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094