23948sdkhjf

Canon vil fordoble Axis i Lund

Axis bygger nyt hovedkontor og skal ansætte så mange som Sony Mobile netop har fritstillet.
Da Canon i februar lagde et bud værd 23,6 milliarder svenske kroner på IT-virksomheden Axis i Lund var bekymringen stor for at virksomheden ville flytte fra hjemegnen. Sådan blev det ikke.

Axis vil i stedet fordoble virksomheden i Lund, hvor et nyt hovedkontor med 1.100 arbejdspladser skal bygges. Beskeden kommer kun et par uger efter at Sony Mobile har meddelt at 575 ansatte og 400 konsulenter i Lund mister jobbet.

- Axis har siden starten været en virksomhed med hjertet i Lund og med den her satsning forstærker vi vores langsigtede forankring i denne dynamiske vækstregion. For os som innovativ brancheførerende er nærheden til universiteter og undervisningsinstitutioner en naturlig del og derfor fokuserer vi fortsat på forskning og udvikling i Lund samt på at udvikle det lokale samarbejde, siger administrerende direktør på Axis Ray Mauritsson i en kommentar efter pressekonferencen i Lund tirsdag.

Både en af medstifterne af Axis, Martin Gren, og Canons koncerndirektør Fujio Mitari var på pressekonferencen og der viste de en model af det ni etager høje hovedkontor, som skal stå klar i starten af 2018. Det nye hovedkontor skal være 32.000 kvadratmeter stort, have plads til 1.100 medarbejdere og kommer til at fylde et helt kvarter ved forskningsparken Ideon Science Park. Det skal bygges ved siden af den nuværende kontor, hvor der i dag arbejder cirka 1.200 personer. Ifølge Ray Mauritsson er Axis nødt til at bygge ud, eftersom man regner med at fordoble antallet af ansatte i Lund frem til det nye hovedkontor er klart.

Axis’ planer om at udvide medarbejderstaben i Lund med omkring tusinde ansatte kommer kun nogle uger efter at Sony Mobile meddelte, at 575 ansatte og 400 konsulenter ved kontoret i Lund vil miste jobbet.

Axis er et af de mest fremgangsrige virksomheder, som er vokset op i Ideon Science Park i Lund. Sidste år fejrede virksomheden 30-års jubilæum. Nu har medstifterne og virksomhedens tre største ejere besluttet at acceptere tilbuddet fra Canon, som er værd 23,6 milliarder kroner.

På 30 år er Axis blevet førende i verden inden for digital videoovervågning og netværkskameraer. Sidste år omsatte virksomheden for 5,5 milliarder svenske kroner. Cirka halvdelen af de omkring 2.000 ansatte i 40 lande, arbejder i Lund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174