23948sdkhjf

Kæmpestor Airbus-aftale skaber 15 job hos IFAD

Odense-virksomheden IFAD TS underskriver en betinget aftale med Airbus Defence and Space om levering af services og dele til kampflyet Eurofighter.
- I hvert fald 15 mand drejer det sig om i de 30 år, aftalen løber over. Det er specialister som instruktører og simulationseksperter og folk, der kan vedligehold samt lægge nye ting op i systemet, siger administrerende direktør, Benny Graff Mortensen fra IFAD til Electronic Supply om samarbejdsaftalen, der er betinget af, at Airbus' Eurofighter vinder konkurrencen om blive Danmarks nye jagerfly.

Samarbejdsaftalen mellem IFAD og Airbus, handler først og fremmest om drift og vedligeholdelse af de Eurofighter-simulatorer, der bliver brugt til at træne piloter. Simulatorerne er skabt af Airbus, men IFAD skal sørge for den daglige drift og vedligeholdelse samt blandt andet sikre, at simulatorerne bliver opdateret med de nyeste databaser på geografi og topografi i de dele af verden, hvor flyene skal operere.

For IFAD vil aftalen med det store europæiske forsvarsfirma ikke kun betyde en markant udvidelse af staben, der i dag tæller 27 ansatte. Den vil også gøre IFAD til en stærkere teknologisk virksomhed.

Fantastisk stor betydning for IFAD
- Det er kæmpestort for os. Vi får tilført teknologi og discipliner inden for flysimulationer, som vi ikke kender til i forvejen, siger Benny Graff Mortensen.

Dels er de produkter, IFAD allerede laver, sikret en markant fortsat højteknologisk udvikling. Dels kommer virksomheden til at kunne udvikle helt nye produkter med den teknologioverførsel, som ligger i aftalen med Airbus.

Genvej til Airbus' civile del
Aftalen om Eurofighter-flysimulatorerne forventer Benny Graff Mortensen også vil åbne for en dialog med andre dele af Airbus, blandt andet den kæmpe civile del af luftfartsgiganten.

Vi har noget salg til dem allerede i dag uafhængigt af den nye aftale, hvor det bliver brugt i deres systemer. Men det vil kunne brede sig ud i virksomheden frem over, siger Benny Graff Mortensen.

IFAD er i forvejen en mangeårig leverandør til det danske forsvar. IFAD har leveret simulatorer til både Hærens og Søværnets træningscentre i Oksbøl og Frederikshavn og skal også i en årrække stå for simulatorerne i forbindelse med Søværnets maritime helikoptere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081