23948sdkhjf

Stor virksomhedsinteresse for GripenDKteam

GripenDKteam haft en god tilstrømning af nye virksomheder og har nu passeret 30 medlemsvirksomheder, og det ser ud til at tilgangen forsætter, siger Knud Hareskov fra foreningens sekretariat.
- Vi har været rigtig glade og lidt overraskede over den overvældende interesse og opbakning, vi har fået fra virksomhedernes side. Men der er også tale om et meget interessant og dynamisk projekt, som rækker langt udover, hvorvidt Danmark vælger Gripen som erstatningsfly, siger Søren E Petersen fra Danish Aerotech A/S, som er formand for foreningen.

Der er således opstået en lang række netværk og samarbejder mellem virksomhederne, som også i fremtiden vil skabe dynamik og nye muligheder, som ligger udenfor Gripen projektet.

SAAB åbner døre i Sverige
SAAB AB har været en særdeles aktiv medspiller og har allerede indgået forhåndsaftaler med en række af foreningens virksomheder. I øjeblikket aflægger SAAB besøg hos de enkelte medlemmer af GripenDKteam for at undersøge, hvilke samarbejdsmuligheder der findes både på kort og langt sigt.

Virksomheden Seritronic I/S i Støvring er en af de medlemsvirksomheder, som har haft besøg af en SAAB-delegation i sidste uge. Der var tale om en gruppe eksperter, som evaluerer potentielle partnere for 18 af SAAB’s divisioner.

- Det var et meget positivt og konstruktivt møde, og et møde som vi forventer os meget af. Deltagerne fra SAAB var i øvrigt meget imponerede af, hvor fleksibel og omstillingsparat hele vores set up var. Noget som er særdeles interessant for dem, og som de ser store muligheder i. Det svenske marked er i forvejen et af vores største og mest interessante eksportmarkeder. Vi er overbevist om, at samarbejdet med SAAB vil hjælpe os til at blive endnu stærkere. Dette gælder både med hensyn til Gripen-projektet, men også på mange andre områder inden for SAAB eller Investor Gruppen, som SAAB er en del af. I forvejen har vi et godt og veletableret samarbejde med SAAB Danmark. Sverige er et meget interessant marked for danske virksomheder. Vi passer godt ind som underleverandører til de ofte store svenske virksomheder. Det vigtigste for os er at forsætte vor fremgang på markedet, og vi tror, vi har et godt springbræt her, slutter Hans Henrik Pedersen.

Industridage hos SAAB i Sverige
GripenDKteam´s medlemmer er inviteret til at besøge SAAB AB den 23. og 24. april. På førstedagen vil der være mulighed for at overvære Roll-out på Gripen NG (Gripen Next Generation), der vil her blive tale om en fremvisning af den nye generation af Gripenfly. Den 24. er der industridag, hvor medlemmerne får mulighed for at mødes til match making med repræsentanter og indkøbere fra SAAB’s mange forskellige divisioner.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi har meget store forventninger til samarbejdet med SAAB, som allerede har vist sig særdeles åben for samarbejde og allerede har været nyttige med mange kontakter på det svenske marked. Vi skal heller ikke glemme, at SAAB får modkøbsforpligtigelser på kr. 22-25 mia., såfremt Gripen vælges, og SAAB har positive forventninger om at overgå denne forpligtigelse. Dette vil bevirke, at også mange virksomheder og institutioner uden for forsvarsindustrien inddrages i processen og kan få glæde af samarbejdet, herunder virksomheder i energi- og miljøsektoren. Det er jo også interessant, at SAAB vil sikre en udstrakt grad af teknologioverførsel, altså ingen Black box, siger Søren E. Petersen.

Kilde: CenSec - http://www.censec.dk

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093