23948sdkhjf

Underleverandør opgraderer produktionen

I løbet af det næste halve år får Necas' SMD-montage et gevaldigt løft.
Necas i Støvring fortsætter de seneste års investeringerne.

Inden for de næste seks måneder opgraderer elektronikfirmaet hele teknologiplatformen på SMD-montagen. Necas har tre SMD-linjer med to automater i hver linje på fabrikken i Støvring. Den nye teknologi skal stille firmaet i stand til at håndtere mere specielle og mindre komponenter samt gør produktionen mere fleksibel.

- Vi er ved at undersøge markedet ud fra de behov, som vi har til teknologi, pris og lignende, forklarer direktør i Necas, Ib Gosmer og understreger, at der skal være så lidt behov for service som muligt for dermed at spare tid og penge.

- I stedet vil vi hellere investere i viden og opkvalificere medarbejderne, tilføjer han.

Automatisering skaber andre opgaver
For investeringer i både maskiner og mennesker er centralt for elektronikfirmaet. For to års tid siden blev der indkøbt en selektiv lodderobot, som nu er ved at slå igennem på bundlinjen. Og disse investeringer er en forudsætning for Necas overlevelse, forklarer Ib Gosmer:

- Det koster på kort sigt på medarbejderantallet, men holder firmaet i live, så vi kan hente flere opgaver til samme antal medarbejdere. Vi er nødt til hele tiden at være skærpe.

Ved at automatisere nogle funktioner bevæger Necas sig hen mod mere og mere komplekse produkter. Det gør også firmaet i stand til at producere elektronik billigere og samtidig få andre opgaver ind til medarbejderne. Eksempelvis de samleopgaver, der kræver hænder og skaber arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078