23948sdkhjf

Necas har ændret fortegn på bundlinjen

Udslaget af elektronikunderleverandørens langsigtede strategi ses nu på bundlinjen. Røde tal er blevet til sorte.
Med et overskud på en god kvart million bryder Necas med de sidste års underskud. Og den positive ændring er ikke sket fra den ene dag til den anden.

- Vi flyttede ind i vores nye fabrik sammen med finanskrisen, og har arbejdet med innovation lige siden. Selv da det gjorde ondt, investerede vi i kapabiliteten. For man bliver selv nødt til at dreje forretningen hen mod markedet og udvikle forretningen i den retning. Det investere vi efter og laver projekter for at blive bedre til det, markedet kræver, siger Ib Gosmer, direktør i Necas om strategien, der ligger bag fremgangen i Støvring-firmaet.

Netop investeringer i både maskiner og mennesker er der foretaget mange af. Blandt andet købte Necas for to år siden en selektiv lodderobot, en investering som nu er ved at slå igennem. Og selvom robotten automatiserer nogle funktioner skaber den samtidig basis for nye opgaver, og dermed arbejde til ansatte andre steder. Men lige så vigtigt er den med til at sikre firmaets eksistens, lyder det fra Ib Gosmer.

Nye markeder begynder at give overskud
- Kombinationen af innovation, udvikling, øge fokus på salg og konjunkturerne har givet liver mere aktivitet. Men det er også udtryk for, at vi i nogle år har investeret i nye markeder, forsvar og space, der er gået fra at være en omkostning til nu at bidrage positivt til bundlinjen, siger Ib Gosmer om områderne, der særligt næste år ventes at slå igennem.

Civilindustrien er stadig det område, der fylder mest for firmaet. Men inden for offshore området, der bliver betragtet som et voksende marked, er der kommet langsigtede aftaler i hus. Og med en spredt portefølje – både med hensyn til brancher og kundernes størrelse - mister man ikke for meget med én kundes frafald, er logikken.

Så selvom det med Ib Gosmers ord ikke går i en ret linje vidner resultatet er en virksomhed, der vokser støt og roligt. Necas-direktøren forventer da også, at de nuværende 25 ansatte skal være flere, når vi kommer ind i 1. kvartal af 2016.

Leveringer kan blive fremrykket
Selvom der er udsigt til nok et positivt resultat i indeværende regnskabsår, kommer det ifølge Ib Gosmer til at knibe med at gentage overskuddet:

- Om det bliver ligesom sidste år afhænger af, hvordan resten af året går. Til 2016 er der godt med ordrer til levering i ordrebogen. Men i åbne rammeordrer (som Necas har flere af, red.) har kunden mulighed for at rykke leveringer, så dem ved vi ikke om de vil have i år eller næste år. Det kan skubbe sig frem og tilbage og dermed ændre billeddet af de sidste måneder, forklarer Ib Gosmer og tilføjer, at han allerede glæder sig til næste år igen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079