23948sdkhjf

Defekt loddeovn førte til EMS-opkøb

Montagevirksomheden Dansk Total Elektronik har fået ny ejer og ny daglig leder.
Ny daglig leder tager ny investor med sig ind i montagevirksomheden Dansk Total Elektronik.

Dansk Total Elektronik i Herlev, der er nomineret til Den Gyldne Loddekolbe for første gang, har fået ny ejer. Karin Johansen, der etablerede EMS-virksomheden i 1981, har solgt firmaet til Nikolaj Hermann. Han afhændede sidste vinter sit hardwarefirma, Fiberblaze, for 60 mio. kr. Nogle af de penge er så nu blevet investeret i Dansk Total Elektronik.

Med ejerskiftet er Johnny Andersen, som også driver EMS-producenten J-EMS, blevet indsat som daglig leder i Dansk Total Elektronik. Mens han har ansvaret for produktionen i firmaet, der har to ansatte ud over ham selv, arbejder Nikolaj Hermann mere med udvikling og salg.

Og faktisk var det via Johnny Andersen, at kontakten mellem den nye og gamle ejer blev skabt.

Defekt loddeovn førte til pensions-snak
Efter at have startet J-EMS for to år siden ville Johnny Andersen gerne have mere fart på virksomheden.

- Jeg har været ude for at se om der var mulighed for opkøb eller for at gå ind sammen med en investor i et firma. Det er så lykkedes, og der er jeg så blevet ansat, forklarer Johnny Andersen og tilføjer, at han stadig har J-EMS. Her han han lavet rework for Nikolaj Hermann og dermed fået kontakten til investoren.

Forbindelsen til Dansk Total Elektronik blev også skabt via J-EMS, men på en helt andet måde:

- Min egen loddeovn virkede ikke, så jeg kom ind for at låne en af Karin Johansen. Så fandt jeg ud af, at hun gerne ville på pension, og så kom det på tale med en investor, fortæller Johnny Andersen.

Firmaet skal styrkes på nye fronter
Med den nye ejer er fulgt mange planer for udviklingen af Dansk Total Elektronik.

Hvor arbejdet hidtil har været ren lønafrening af print- og kabelmontage, er det nu planen at opruste med mere rework samt at styrke indkøb. Ligeledes har Johnny Andersen planer om en indkøbsfunktion, så kunderne ikke behøver levere alt til firmaet, som det hidtil har været tilfældet.

Når det så er oppe og køre vil man se, hvor det kan bære hen.

- Højst tænkeligt skal vi også have nogle elektronikmekanikere eller elektronikfagteknikere til at arbejde med nye opgaver inden for test og fejlfindeing, siger Johnny Andersen om fremtidsplanerne, som også kan betyde arbejde til flere montricer og muligvis en ingeniør til udviklingsarbejde.

- Vi har ikke låst os på noget. Ud over at det grundlæggende med produktionen skal køre, så er der ingen grænser bagefter. Det skal bare hænge sammen, for vi investerer ikke ud i det blå uden at der er udsigt til at få det dækket igen, understeger Johnny Andersen.

Danmarks bedste EMS-virksomheder


Ud over Dansk Total Elektronik er også ETK EMS, BHE og J-EMS nomineret til Den Gyldne Loddekolbe 2015 .

Prisen bliver i år uddelt på "Embedded Everywhere"-konferencen i IDA den 26. oktober.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078