23948sdkhjf

Underleverandør har vendt hver en sten

Et halvt år med nye ejere slår igennem på bundlinjen hos Daugaard Elektronik.
Efter flere år med røde tal på bundlinjen præsterede Daugaard Elektronik et mindre overskud i regnskabsåret 2013/2014.

Siden Bjarne Drews og Jørgen Daugaard den 1. januar 2015 blev hovedaktionærer i elektronikproducenten i Ringe er hver en sten blevet vendt - og det har sat fart på den positive udvikling.

- Vi har arbejdet os igennem en proces, hvor vi har vendt rigtig mange ting i virksomheden, forklarer Bjarne Drews og nævner, at man har været igennem alle indkøb, reduceret priserne og betalingsbetingelserne samt optimeret på indkøb og fundet nye leverandører.

Slår for alvor igennem næste år
Regnskabet, man netop nu er ved at lægge sidste hånd på, byder ifølge Bjarne Drews på en firedobling af overskuddet. Samtidig har den fynske underleverandør nu en egenkapital på lige over én mio. kr.

- Vi har foretaget rigtig mange ændringer i virksomheden siden årsskiftet. Effekten af dem har vi kun set seks måneder inde i det regnskab, vi lige har lukket, så vi forventer et endnu bedre resultat næste år. Jeg tror på, at vi han fordoble næste års resultatet før afskrivninger, hvis vi kan fastholde kunderne, og det er der noget der tyder på, lyder det fra Bjarne Drews.

Nye kunder spreder risikoen
Siden de nye ejere tog fat er det også lykkedes at får en aftale i stand med en stor kunde, der øger omsætningen med hele 50 procent næste år.

Hermed gør Daugaard Elektronik op med den mangeårige afhængighed af én bestemt kunde, som aftog hovedparten af produktionen. I stedet bliver risikoen nu fordelt på flere kunder.

- Vi arbejder på tilgang af flere kunder, så vi får en fornuftig fordeling, forklarer Bjarne Drews, der helst ikke vil hente mere end 20 procent af omsætningen per kunde.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063