23948sdkhjf

Danelmo får udviklingsafdeling - J.K. Medico flytter ind

Da EMS-virksomheden i Rødovre tabte sin største kunde, valgt man at udvide forretningen frem for at skære ned
Underleverandøren Danelmo har overtaget produktionen fra sin mangeårige kunde J.K. Medico. Og i forlængelse af, at elektronikudvikleren flytter sin produktion fra Stenløse til Rødovre, flytter J.K. Medicos udviklingsafdeling med.

- J.K. Medico har været kunde i Danelmo i en årrække. I forbindelse med, at Ole Kallshøj har overtaget J.K. Medico, vælger han så også at flytte firmaet ind hos og fastholder Danelmo som leverandør af EMS, Box Build, distribution med mere, siger Danelmos direktør Dan Jakobsen til Electronic Supply.

Danelmo og JK Medico opererer fortsat som selvstændige virksomheder, men har indgået et ”strategisk samarbejde”, hvor en kunde i et af firmaerne kan få en samlet pakke med både elektronikudvikling og efterfølgende produktion. Det lægger Dan Jakobsen ikke skjult på, at både han og Ole Kallshøj forventer sig meget af . Men han understreger, at kunden stadig kan nøjes med at købe ydelser af det ene eller andet firma.

En glad partner
J.K. Medico vil fortsat stå for salg, service af egne produkter og udvikling generelt, så i forhold til kunderne er det kun adressen, der er ændret. Firmaets speciale er batteriladere og power elektronik, men netop dette område dækker meget bredt, og J.K. Medicos know how breder sig ud over de fleste teknologier og tekniker.

- Vi ser nye muligheder, større konkurrencekraft og skalerbarhed i samarbejdet med Danelmo. Samlet set vil J.K. Medico/ Danelmo samarbejdet styrke vores forretningsområder, så både Danelmo og J.K. Medico i fremtiden vil kunne tilbyde hele paletten af ydelser fra ide til slut testet og pakket produkt leveret til kunden, lyder det fra Ole Kallshøj.

EMS og udvikling i ét firma
Mere konkret betyder det strategiske samarbejde, at Danelmo nu har fået en udviklingsafdeling under samme tag som elektronikproduktionen. Omvendt har J.K. Medico nu EMS-kapacitet i nabolokalet. Og for firmaer med samme størrelse som Danelmo og J.K. Medico (henholdsvis fem og to medarbejdere, red.) er det en konstruktion, Dan Jakobsen ikke kender til andre steder i Danmark.

- Tidligere var Danelmo 100 procent EMS. Nu kan vi tilbyde udvikling plus redesign og samtidig fremstilling af prototyper på moderne produktionsudstyr med tilbagemelding på design for manufacturing. Det klæder kunde på til - måske - at skifte til Danelmo som EMSer med udvikling lige ved siden af, siger Dan Jakobsen.

I forholdet til J.K. Medico, hvis force er udvikling af elektronik, glæder han sig også over, at man nu holder den viden, der bliver oparbejdet om produkterne, inden for døren. Det kan komme alle parter til gode, når et produkt skal opdateres, videreudvikles eller lignende.

Tabt storkunde bag udvidelsen
Danelmos partnerskab med J.K. Medico er sket i forlængelse af, at Danelmo mistede sin absolut største kunde. Men i stedet for at falde tilbage og nedskalere over hele linjen, valgte underleverandøren at gå i den stik modsatte retning.

- Der er ikke afviklet medarbejder i det omfang, som man burde i forhold til den ordre der er forsvundet. PTA-afdelingen er derimod udviklet med en PTA-medarbejder, forklarer Danelmo-direktøren om de tiltag, der er sket internt i firmaet.

- Vi betragter det som en investering. Derfor fastholder vi også vores strategi og investeringsgrad, tilføjer Dan Jakobsen, som ikke lægger skjult på, at der er tale om et modigt men bevidst valg.

Og selvom det stadig er nyt for både Danelmo og J.K. Medico er man parat til at tage imod nye opgaver. Så selvom det koster nogle penge nu og her, føler begge parter sig overbevist om, at de er konkurrencedygtige, og der er skabt basis for mere vækst og flere ansatte på den lange bane.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094