23948sdkhjf

Danske virksomheder lever livet farligt

Angsten for brandstiftelse og mangel på kvalificerede medarbejdere er de største trusler for danske virksomheder i dag. Det viser en ny undersøgelse, som Aalund Research har foretaget på vegne af Siemens.
Brand og mangel på kompetente medarbejdere bliver i dag opfattet som de største trusler blandt dansk erhvervsliv og det offentlige. Frygten for medarbejdermangel er steget fra 3 til 14 % siden 2004, hvor analysebureauet Aalund foretog selvsamme undersøgelse for Siemens. Og ser man to til fem år frem i tiden, bliver mangel på kompetente medarbejdere den største trussel.

Undersøgelsen, der skildrer danske virksomheders syn på sikkerhed ved udgangen af 2007 og udviklingen siden 2004, er foretaget på tværs af 208 virksomheder med 100+ ansatte på tværs af finans-, hospitals-, industri-, infrastruktur- og den offentlige sektor. Den viser, at brand er den største trussel i dag, hvor it-nedbrud og hacking er nummer tre. Til gengæld er frygten for terror faldet bemærkelsesværdigt fra 2004 til i dag, nemlig fra 10 til 4 %.

- Undersøgelsen afspejler i høj grad den tid, vi lever i. At man i 2004 var mest bekymret for terrorangreb, hænger tæt sammen med terrorangrebene i 2001 og 2004. I dag har man lært at leve med truslen om terror, og nu er det rekrutteringsudfordringen, som står højt på listen i takt med, at virksomheder har svært ved at fastholde og tiltrække arbejdskraft. I praksis betyder det, at virksomhederne ikke sikrer sig godt nok, før uheldet er ude, og det kan få katastrofale følger, siger Claus Larsen, afdelingsleder i Siemens IT Solutions and Services.

Sikkerhed på ledelsens bord
Selvom ledelsen i 71 % af de danske virksomheder har et øget fokus på sikring mod trusler i dag i forhold til i 2004, så lever danske virksomheder livet farligt. Grunden er, at kun ca. halvdelen faktisk har en overordnet sikringsstrategi, hvoraf størstedelen er virksomheder med over 500 ansatte. Og kun 40 % har placeret ansvaret hos en person, der har sikkerhed som ansvarsområde og har ressourcerne til rådighed. De brancher, som er længst fremme er det offentlige med 86 % og finanssektoren med 84 %, når det kommer til sikringsstrategi.

Hele 64 % planlægger at investere i fremtidige sikringsstrategier, og også her er det offentlige på forkant med 79 %. De vigtigste investeringsområder bliver brandsikring (28 %), tyverisikring (21 %), adgangssikring (20 %) og videoovervågning (19 %).

Kilde: Siemens - http://www.siemens.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093