23948sdkhjf

Overraskende udvikling hos HP Elektronik-Montage

Et underskud i 2014/15 kom ikke bag på ledelsen i HP Elektronik-Montage. Udviklingen de seneste seks måneder har til gengæld ikke være helt som forventet.
HP Elektronik-Montage kom økonomisk skidt igennem 2014/15 med tilbagegang over en bred kam.

- Resultaterne er selvfølgelig stærkt utilfredsstillende. Det er ikke med god vilje, at man laver et underskud på 1,7 millioner (året før var der et overskud på en halv million, red.), siger Tau Steffensen, bestyrelsesformand i HP Elektronik-Montage, til Electronic Supply.

- Men det var et kalkuleret underskud, så det kom ikke bag på os, understreger han og kommer i samme ombedring ind på fire årsager til elektronikvirksomhedens røde tal.

Oprydning og gearing til fremtiden
- Årsagen er primært, at vi har haft nogle ekstraordinære engangsomkostninger på over én mio. kr. i forbindelse med fyringer af en tidligere direktør samt funktionærer og timelønnede. Det har givet ekstraomkostninger uden produktion, forklarer Tau Steffensen.

Oprydningen i organisationen er fulgt af en oprydning på lageret, hvilket også har medført ekstraordinære afskrivninger.

Samtidig blev HP Elektronik-Montage ramt af en hård periode fra november til februar, som hverken levede op til budgettet eller forventningerne.

- Sidst og ikke mindst er vi blevet ISO 9001 certificeret i september. Alle omkostninger ved det blev afholdt i 2014/15. Så selvom det er en gearing til fremtiden, belaster det året, hvor det er iværksat, siger Tau Steffen.

Forrygende halvår
Hvor resultaterne sidste år var meget utilfredsstillende er det en helt anderledes historie i dag:

- Vi har i nu seks måneder i træk kørt over budget både omsætning og indtægtsmæssigt. Og det er til trods for meget ambitiøse budgetter. Hvis det fortsætter, som præsten prædiker, kommer vi ud med et rigtig positivt resultat, fortæller Tau Steffensen og kommer også med forklaringer på den forrygende fremgang.

Generelt stigende aktivitet og efterspørgsel i markedet har både betydet flere henvendelser og større ordrer fra de eksisterende kunder.

HP Elektronik-Montages nye aktiviteter inden for box build, der supplerer de traditionelle EMS-ydelser, har også bidraget positivt.

- Allervigtigst er dog ansættelsen af Michael Ravn som kommerciel chef. Det har i den grad løftet aktivitetsniveauet og givet god genlyd hos kunderne. Hans navn og baggrund i industrien har åbnet døre til nye kunder, som er meget interessante for HP, forklarer Tau Steffensen.

Konsoliderer virksomheden
Selvom elektronikvirksomheden er inde i en god stime, hvor man måned efter måned klarer sig bedre end budgetteret, holder ledelsen hovedet koldt.

- Ambitionsniveauet er ikke hævet som sådan. Bestyrelsen er af den opfattelse, at det er godt at have noget at tære på. Vi glæder sig bare måned for måned, når det går godt, lyder det fra Tau Steffensen.

Når HP Elektronik-Montage det overskud, der efterhånden er ved at være udsigt til, vil det derfor være til ren konsolidering af virksomheden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093