23948sdkhjf

Livsværk solgt: Ny familie overtager sjællandsk elektronikvirksomhed

HP Elektronik-Montage i Ballerup har fået nye ejere. I dag kunne den daglige leder, Michael Ravn, kalde medarbejderne sammen og overbringe en stor nyhed. Det bliver familien Ravn, der kommer til at føre Tommy og Hanne Petersens livsværk videre.

- Vi vil gerne fortsætte denne virksomhed på danske hænder med de kvalifikationer, vi har. Den måde vi arbejder på er helt speciel. HP Elektronik-Montage er en familievirksomhed, der står mange familier nær. Også vores, fortæller Michael Ravn til Electronic Supply. Sammen med hustru Laila Ravn har han i dag sat underskriften på købsaftalen.

Ikke en del af planen
Virksomhedsoverdragelsen har været længe undervejs og der har været fuld offentlighed om, at HP Elektronik-Montage stod til salg. Michael Ravn har i de seneste fem år stået for den daglige drift med Hanne og Tommy Petersen i baggrunden. Og det var først sent i forløbet, at familien Ravn begyndte at overveje at slå til.

- Det var ikke vores plan, at vi skulle overtage virksomheden. Men til sidst kunne vi se, at hvis potentialet for virksomheden skulle udfoldes, og hvis perspektivet var, at HP Elektronik-Montage med nye ejere skulle stå over for store ændringer, så ville vi hellere melde os på banen, siger Michael Ravn, der kan fortælle om et følelsesladet øjeblik, da han sammen med sin Laila gav Tommy og Hanne håndslag på handlen.

- Der er jo mange følelser involveret. Det er blevet mit lille barn i løbet af de sidste fem år. Og heldigvis kan jeg mærke, at både medarbejderne og kunderne er rigtig glade for, at vi nu tager over, siger Michael Ravn, der har været genstand for en sand tillykke-storm både på mail og på telefonen, lige siden nyheden slap ud i formiddags.

Bedste udgang
HP Elektronik-Montage så dagens lys tilbage i 1998, da Hanne Petersen etablerede HP Consult med speciale i produktions-, test- og udviklingssupport. Tre år senere blev HP Consult til anpartsselskabet HP Elektronik-montage ApS.

Tidligere på året blev der sat en udløbsdato på ejerskabet for Hanne og Tommy Petersen. Senest 1. februar skulle virksomheden have nye ejere.

- Interessen for firmaet har været stor og der har været flere med til reelle forhandlinger. Vi har været meget tæt på med andre. Det har været en meget spændende proces, siger Tommy Petersen, der på firmaets vegne er overordentlig glad for, at det bliver familien Ravn, der overtager familien Petersens livsværk.

- Det er den bedste udgang, vi kunne forestille os. Vi kender Michael og Laila rigtig godt, og vi ved, at de kommer til at drive virksomheden videre i den ånd, som den er skabt, siger Tommy Petersen, der direkte adspurgt, hvad tiden nu skal bruges på, ikke har et svar på rede hånd.

- Det har vi faktisk ikke rigtigt tænkt på. Vi har jo fokuseret meget på at få virksomheden godt videre og arbejdet frem mod 1. februar. Men hvad der skal ske derefter, det skal vi først finde ud af nu, siger Tommy Petersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078