23948sdkhjf

Juletravl iværksætter klipper kablerne i Dronninglund

Salget boomer op til jul er hos producenten af HDMI-stik til trådløst streamer, Airtame. Uddannelsessektoren fører an.
Når elever på landets folkeskoler, ungdomsuddannelser og universiteter vender tilbage til undervisningslokalerne efter juleferien, er det ofte med en ny laptop eller tablet under armen. Og udstyret, eleverne har med, er ofte milevidt foran dét, der er på skolen, og det begynder flere af landets uddannelsesinstitutioner at se en besparende fordel i.

Elevernes egen hardware skal simpelthen tage styringen og være centrum for undervisningen.

Det er idéen på Dronninglund Gymnasium, der i 2015 har kørt et prøveforløb med installering af den danske streaming-producent Airtames HDMI-dongles i syv klasseværelser.

Udbreder det til hele gymnasiet
Airtames system, et HDMI-stik som trådløst streamer til en projektor eller et TV, er udviklet til arbejds- og undervisningsbrug. Det fungerer således, at eleverne med ét tryk trådløst kan spejle deres skærmbillede over på klasseprojektoren og derved delvist eller helt overtage styringen af tavleundervisningen.

- Det unikke ved vores system er, at vi platformsneutrale, hvorfor eleverne kan medbringe hardware i en hvilken som helst prisklasse, så man ikke kommer til at forskelsbehandle. Det er der ingen andre, der kan til prisen, forklarer Jonas Gyalokay, administrerende direktør hos Airtame.

Prøveforløbet på Dronninglund Gymnasium har vist sig så succesfuldt, at man nu installerer Airtame i alle 40 klasseværelser og installerer dem over juleferien.

Over 50 uddannelsesinstitutioner kom til i 4. kvartal
Den plan er Dronninglund ikke alene om, fortæller Jonas Gyalokay, der har oplevet stor succes med løsningen i de danske klasselokaler gennem 2015.

Særligt markant er fremgangen i salget op til slutningen af regnskabsåret – og det er særligt uddannelsesinstitutionerne, der er med:

- Vi oplever, at mange små virksomheder køber Airtame som en slags “julegave” til sig selv lige inden finansårets udløb, men det er helt klart lige nu, at uddannelsessektoren fører an og brænder det sidste af budgetterne af, beretter Jonas Gyalokay, der fortæller, at man i skrivende stund har solgt Airtames til i alt 53 danske folkeskoler, ungdomsuddannelser og universiteter alene her i sidste kvartal af 2015.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11