23948sdkhjf

Telenor tager fyret leverandør til nåde

Da det kom frem, at flere af Telenors underleverandører i Bangladesh brugte børnearbejdere, reagerede den norske telegigant med at fyre en af leverandørerne. Nu er virksomheden atter inde i varmen.
Det er Bangladesh-virksomheden Mizan Hatim Engineering, der producerer mobilmaster for Telenor, der nu atter har fået lov at byde på fremtidige projekter. Mobilmast-producenten blev ellers fyret, efter at en dansk tv-dokumentar blandt andet påviste, at der blev brugt børnearbejdere til at producere masterne. Det skriver Berlingske Business.

- Ja, Mizan Hatin kan nu også deltage. Men jeg understreger, at selskabet må vise vilje til at implementere ændringerne. De signaler, som er kommet fra selskabet, er positive, men de får ikke nogen kontrakt, hvis vi for eksempel ikke er trygge ved, at der ikke arbejder børn dér, siger Telenors kommunikationsdirektør Pål Kvalheilm ifølge Berlingske Business til den norske forbrugerorganisation Norwatch.

Udover Telenor var også svenske Ericsson med i den omtalte skandale. Svenskerne reagerede ved øjeblikkeligt at afbryde samarbejdet med tre af stålværkerne i Bangladesh.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078