23948sdkhjf

Flere patenter, men færre nye virksomheder fra universiteterne

Danske forskningsinstitutioner har i 2007 sat ny rekord i patenter. Hvor der i 2006 blev indgivet 113 patentansøgninger, blev der i 2007 indgivet 131. Samtidig har institutionerne tjent flere penge på salg af patenter og licenser end nogensinde før, selv om der er indgået færre licensaftaler.
Udviklingen i 2007 har dog ikke været entydigt positiv. Antallet af opfindelser er stagneret, og der blev kun etableret otte nye spinout-virksomheder mod 15 året før.
Tallene står at læse i den nye statistik – "Kommercialisering af forskningsresultater 2007" fra Forsknings- og Innovationsstyrelsen.

– Det er regeringens mål, at danske universiteter skal være blandt de bedste i verden til at omsætte nye forskningsresultater til opfindelser og teknologier, som kan bruges af erhvervslivet. De nye opgørelser viser, at der endnu er et stykke vej at gå – ikke mindst når vi sammenligner med de flotte vækstrater fra sidste år, siger videnskabsminister Helge Sander.

I 2006 indgik de offentlige forskningsinstitutioner således 115 licens-, salgs- og optionsaftaler. Et tal, der i 2007 faldt til 89 aftaler.

Kilde: Videnskabsministeriet - http://videnskabsministeriet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062