23948sdkhjf

Spar 5 mia. kr. med NemHandel

Ny redegørelse fra Videnskabsministeriet slår fast, at der stadig er et stort og uudnyttet potentiale i at digitalisere virksomhedens forretningsdokumenter.
- Ifølge tal fra Danmarks Statistik var investeringer i IKT (Informations- og kommunikationsteknologi) det eneste, der konstant bidrog positivt til produktiviteten i perioden fra 2004 til 2008.

Med de ord indleder Charlotte Sahl-Madsen – der bærer den formelle titel af Minister for videnskab, teknologi og udvikling – ”It- og telepolitisk redegørelse 2011”, som også ser på erhvervslivets muligheder inden for området.

Stort potentiale i NemHandel
Fokus er blandt andet på NemHandel, som i december rundede 100.000 virksomheder, hvilket svarer til en tredjedel af alle danske virksomheder.

Ifølge Videnskabsministeren vil det i fremtiden være muligt også at bruge NemHandel over grænserne i EU, og samlet set har NemHandel et beregnet effektiviseringspotentialet på 700 mio. kr. om året.

I danske virksomheder er det samlede potentiale ved digitalisering af forretningsdokumenter estimeret til næsten 5 mia. kr. årligt.

Flere skal med
For at få det fulde potentiale ud af IKT, er det dog nødvendigt også at få de sidste danskere med.
I 2010 har 88 procent af danskerne i aldersgruppen 16-74 år været på internettet inden for de seneste tre måneder mod 84 procent i 2008.

I samme periode er andelen af danskere, der bruger internettet dagligt eller næsten dagligt, steget fra 71 til 76 procent, fremgår det af redegørelsen.

Videnskabsministeriet anser det derfor for en opgave af højeste prioritet at få spredt kendskabet til og brugen af IKT yderligere.

Det fremgår af de punkter, der især skal fokuseres på i 2011:

• 100 Mbit/s til alle danskere i 2020.
• Fortsat styrkelse af befolkningens IKT-færdigheder gennem målrettet indsats for de befolkningsgrupper, der halter bagefter.
• Nye digitale muligheder som for eksempel cloud computing.
• Digitalisering af universiteterne.
• Fortsat prisregulering af international roamning.

”It- og telepolitisk redegørelse 2011” konkluderer ikke på, hvordan den digitale vækstpakke har klaret sig siden sin præsentation i december 2009.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094