23948sdkhjf

EMS-producent opruster igen maskinparken

Stigende kapacitetskrav får Tronex til at udvide fra to til tre enheder på maskinlinjen.
Tronex fortsætter investeringerne. EMS-virksomheden har tilføjet et nyt modul til SMT linjen og går dermed fra to til tre enheder på maksinlinjen.

- Krav om øget kapacitet, så vi kan køre flere komponenter på én gang, har fået os til at udvide kapaciteten, oplyser direktør Stig Nielsen til Electronic Supply.

Med det nye modul kan Tronex nu placere op til 65.000 komponenter per time. SMT linjen har 324 styk 8 millimeter feedere og 20 trays. Dermed kan firmaet fremstille mere komplekse printplader og opfylde flere kunders ønsker, krav og forventninger.

Ved at udstyre maskinerne med automatisk understøtning og et nyt laser overvågningssystem øges produktionskvaliteten også. Nu er det eksempelvis muligt at afsløre krumninger på printpladen.

Strategiske investeringer
Investeringen i SMT linjen er seneste eksponent for Tronex' strategiplan for 2014-2017. Det følger i kølvandet på de seneste års indkøb af en ekstra fuldautomatisk pick & place maskine, en Yamaha iPulse M20, samt et nyt Phønix røntgensystem fra GE.

Opgraderingerne af maskinparken giver dels plads til at køre flere prototyper og større serier. Dels gør det Tronex bedre i stand til at hjælpe kunderne i designfasen - og dermed også sig selv. For det åbner for, at Tronex' og kundernes ønsker kan spille bedre sammen.

- I de faser, hvor ingeniørerne designer udlæg og afprøver det teoretiske diagram, kan de indføre produkttekniske rettelser. Så kan vi samtidig vise kunden, hvad der kan være af problemer, forklare Stig Nielsen.

Reviderer strategien
Pæn fremgang får nu Tronex til at se planerne, der hidtil har sat rammerne for indkøb og opgraderingene i produktionen, efter i sømmene.

- Tingene har ændret sig, så vi skal revurdere de 2014-2017 investeringsplaner vi nu står midt i, siger Stig Nielsen.

Det står dog fast, at man for fleksibilitetens skyld vil investere i et automatiseret lager til SMD. Det kan betale sig, fordi Tronex kører mange ens serier af print, som det er dyrt at lave manuelle pluk til på lager.

Kapaciteten skal også have ekstra kræfter for at styrke prototypedelen yderligere. Frem for at sætte ældre maskiner ind til prototypeproduktionen vælger Tronex at bruge ressourcer på nye maskiner. Hermed vil man anvende og håndtere den nyeste teknologi samt implementere det i produkterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078