23948sdkhjf

EMS-trio anklager ny Alpha-direktør for at snage på fordækte kundebesøg

Hos tre EMS-virksomheder har man et meget anstrengt forhold til den kommende Alpha-direktør André Radley Grundahl.

Her sidder man nemlig tilbage med følelsen af at blive holdt for nar, da André Radley Grundahl i starten af januar, angiveligt som interesseret kunde, besøgte ETK EMS, Eurotechnic og Tronex.

- Jeg er chokeret over det her. Og han skal ikke slippe af sted med at lave sådan et nummer uden, at der er nogen, der råber op, siger Torben Drejer, der er VP og medejer af ETK EMS.

Overfor Electronic Supply afviser André Radley Grundahl beskyldningen om, at han skulle have besøgt EMS'erne med den viden, at han 10-12 dage senere ville blive præsenteret som direktør i en konkurrerende EMS-virksomhed.

Han afviser, at han skulle have forsøgt at lure konkurrenterne noget af.

- Jeg har besøgt dem med de bedste intentioner. Jeg var på besøg i forbindelse med et projekt, som jeg laver med samarbejdspartnere via mit firma Radley Innovation. Ansættelsen hos Alpha-Elektronik kom først på tale efter disse besøg, siger Andre Radley Grundahl.

André Radley Grundahl tiltræder sin nye stilling hos Alpha-Elektronik 1.marts.

EMS betyder:

Electronics manufacturing services

Der findes omkring 30 EMS-virksomheder i Danmark

Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Hos EMS'erne sidder to ejere og en sælger altså tilbage med den overbevisning, at André Radley Grundahl i januar med fuldt overlæg bandt dem en kundehistorie på ærmet, selvom han vidste, at han officielt skulle udnævnes til direktør hos en konkurrent få dage senere.

- Jeg er meget skuffet. Jeg synes, at det er skammeligt at tage rundt på den måde og være så fordækt omkring, hvem man er. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, fortæller Torben Drejer, VP og medindehaver af EMS-virksomheden ETK EMS, de har hovedsæde i Skanderborg.

Fredag den 8. januar var André Radley Grundahl på kundebesøg hos ETK EMS, hvor han havde henvendt sig med et projekt, der igennem virksomheden Radley Innovation, skulle udvikles sammen med nogle tyske ingeniører. 

Mødet blev sat i stand på mail før jul.

- Han insisterede på at komme her for at se, hvad vi kunne. Med corona vil vi ellers meget gerne tage kundemøderne online. Men vores key account manager tager så et møde med ham. Hun får løseligt præsenteret nogle små skitser, men det meste af tiden bliver der spurgt ind til vores værditilbud og logistiske kompetencer, samt hvor ETK adskiller sig fra andre i branchen, og hvorfor han skulle vælge os som samarbejdspartner, fortæller Torben Drejer.

Vender tilbage efter nyheden kom ud

Electronic Supply modtager fra Alpha-Elektroniks bestyrelsesformand, Eva Fischer Hansen, pressemeddelelsen om direktørskiftet i Alpha-Elektronik fredag den 22. januar om eftermiddagen. Og historien kommer ud i nyhedsbrevet mandag den 25. januar klokken 10:01.

Efter nyheden om, at André Radley Grundahl skulle tiltræde som direktør hos Alpha-Elektronik kommer ud, er der igen kontakt mellem key account manageren og André Radley Grundahl.

- Han henvendte sig og fortalte hende, at han efter mødet hos os var taget videre til Alpha-Elektronik for at se, hvad de kunne tilbyde, og at de var blevet så begejstrede, at de åbenbart havde tilbudt ham stillingen som direktør i virksomheden. Det er så langt ude, siger Torben Drejer, der også måtte bruge en del tid på at tage sig af sin key account manager, der har været ramt på sin faglige stolthed over måske at have fortalt for meget i forbindelse med kundemødet.

- Men det værste er, at havde han da bare været ærlig og henvendt sig til mig med, at han var på vej ind i branchen som ”kollega”, så havde jeg såmænd nok inviteret ham indenfor til en åben snak. Men det her med skæg og blå briller er simpelthen for langt ude, siger Torben Drejer.

Samme historie lidt længere nordpå

Hos Eurotechnic i Støvring kan man også godt huske André Radley Grundahl. Samme dag, fredag den 8. januar, har Flemming Torp også besøg af manden, der henvendte sig som interesseret kunde. Igen insisterer kunden på at møde op på fabrikken.

- Det var egentlig et kundemøde som mange andre. Efterfølgende kan jeg godt se, at det var meget lidt, vi kunne få at vide om selve produktet, som vi måske skulle lave, fortæller Flemming Torp, der arbejder som sælger i den Nordjyske elektronikvirksomhed.

Han fik blot meget rå skitser af et utydeligt produkt at se i forbindelse med mødet, der ifølge Flemming Torp handlede meget mere om Eurotechnics kompentencer og muligheder.

- Jeg husker tydeligt, at jeg studsede over, hvor meget han skrev ned i sin notesbog undervejs. Også på rundvisningen i produktionen. Det var ret påfaldende set i forhold til, at det var det første møde, fortæller Flemming Torp.

Også i Støvring bliver Flemming Torp kontaktet igen samme dag som Electronic Supply har nyheden om direktørskiftet i Alpha-Elektronik. Her får han samme historie som ETK EMS fik.

- Efterfølgende så tænker jeg jo på, hvad jeg har fortalt om virksomheden, og om han har fået viden med, som han måske ikke skulle have haft, siger Flemming Torp, der som alle andre i branchen gør en dyd ud af at holde kunder, kapacitet og produkter tæt til kroppen.

- Jeg ved ikke, hvad han har set, og hvad han kan bruge det til nu, siger Flemming Torp.

Samme historie i Fredensborg

I Nordsjælland har man også haft besøg af kunden, der efterfølgende skulle vise sig at blive en kommende konkurrent. Det kundemøde foregik den 12. januar.

Stig Nielsen, administrerende direktør og indehaver af Tronex, er skuffet. Han var selv med til at tage imod André Radley Grundahl i lokalerne på Højvangen i Fredensborg.

Han husker det som et fint møde, men undrede sig dog både i øjeblikket og især efterfølgende.

- Jeg synes, at det var meget tidligt i processen, at han ville ud og besøge EMS'ere. For ifølge de skitser, han viste os, så tænkte jeg, at der ville lang gå tid, før man kunne sætte en produktion i gang, fortæller Stig Nielsen, der ikke selv viste kunden rundt på fabrikken. Det gjorde PTA-chefen.

- Jeg bliver efterfølgende ringet op af André, der fortæller, at han vil understrege, at hans besøg hos os ikke var for at snage, men at han efter besøget hos os, også var hos Alpha-Elektronik. Her var han så spontant og uventet blevet tilbudt jobbet som direktør, fortæller Stig Nielsen.

- Så kan du kalde mig naiv, men i det øjeblik ønsker jeg ham tillykke med jobbet og held og lykke, siger Stig Nielsen.

Jeg er ærgerlig over situationen

I Nykøbing på Falster sidder André Radley Grundahl med en meget ærgerlig fornemmelse over se sig selv blive anklaget for at booke fordækte kundemøder og for at skulle forsøge at binde sine kommende konkurrenter en historie på ærmet.

Han er blevet forelagt beskyldningerne, og i et interview med Electronic Supply afviser han, at han skulle have vidst, at han skulle blive den nye Alpha-direktør, da han mødtes med folkene fra ETK EMS, Eurotechnic og Tronex henholdvist den 8. januar og 12. januar 2021.

- Det vidste jeg ikke på det tidspunkt. Et tilbud om job hos Alpha kom først på tale efter mine besøg den 8. og 12. januar, siger André Radley Grundahl.

Den kommende Alpha-direktør forklarer, at han igennem længere tid har arbejdet på et projekt i sin konsulentvirksomhed Radley Innovation. Og i den forbindelse havde han brug for at få input og føling med, hvordan han mest effektivt kunne få sit projekt tilvejebragt i samarbejde med ideelle partnere og leverandører.

- Det er jo en branche, som jeg ikke kender ret godt, siger André Radley Grundahl, der sagtens kan se, at det virker mærkværdigt, at han den ene dag er interesseret kunde og den næste direktør for en konkurrent.

- Ja, selvfølgelig kan jeg da det. Derfor var det første jeg gjorde, da nyheden blev offentliggjort, at kontakte dem igen og fortælle, hvordan tingene hang sammen, forklarer André Radley Grundahl, der egentlig troede, at han havde skabt forståelse for situationen hos EMS'erne.

Men det virker jo udefra set meget usandsynligt, at du ingen anelse havde om interessen fra Alpha-Elektronik og pludselig på ti dage kommer ind og lander en ansættelse som direktør?

- Ja, det kan jeg godt se. Men man skal forstå, at jeg havde en meget uformel kontakt med Alpha i efteråret. Og da jeg ikke hørte mere fra dem, så gik jeg jo bare videre med mit eget firma, der skulle løbes i gang. Jeg har jo også haft samtaler med virksomheder i andre brancher undervejs. Sådan er det jo, fortæller André Radley Grundahl. 

- Jeg troede jo egentlig bare, at den lå død, indtil jeg bliver kontaktet igen og kommer til møde i januar. Og så gik det stærkt der fra. Bestyrelsen ville have mig, og jeg kunne se et spændende projekt, som passer godt til min profil. Og så slog jeg til, og jeg glæder mig til at komme i gang, forklarer André Radley Grundahl, der er ærgerlig over, at denne sag kommer til at fylde negativt.

- Det er jeg da helt vildt træt af. Men altså, som jeg har sagt til dem i telefonen også, så kommer jeg gerne forbi igen. Og de er også altid velkomne til en kop kaffe hos mig, siger André Radley Grundahl.

Et hurtigt rekrutteringsforløb

Overfor Electronic Supply bekræfter Alpha-Elektroniks bestyrelsesformand, Eva Fischer Hansen, at man i efteråret i den tidligere bestyrelse havde nogle sonderinger i forhold til at finde en nye direktør.

Her var man blandt andre i kontakt med André Radley Grundahl, men alle sonderinger i forhold til kandidater blev afbrudt, da det var væsentligere for Alpha-Elektronik at få sammensat en ny bestyrelse.

- Det var vigtigt for os at tage tingene i den rigtige rækkefølge, og derfor blev arbejdet med at finde en ny direktør lagt til side. Således kunne vi koncentrere os om at få en ny bestyrelse på plads, siger Eva Fischer Hansen.

Eva Fischer Hansen fortæller yderligere, at hun først genoptog kontakten med André Radley Grundahl i januar, og at man derefter holdt flere møder på ganske kort tid.

- Vi havde et meget hurtigt og meget intenst forløb og ser frem til at André med sine kompetencer kommer i gang med arbejdet, lyder det fra bestyrelsesformanden, der pt vikarierer som midlertidig CEO.

Den nye Alpha-direktør tiltræder 1.marts og kommer til at stå i spidsen for 70 medarbejdere i Næstved. Alpha-elektronik blev grundlagt 1. januar 1990 af John Michaelsen og ejes i dag af hans enke, Bente Michaelsen. 

Kommenter artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.063