23948sdkhjf

Bred pallette bag solidt overskud

Eksport til 50 lande sikrer stabilitet hos nordjysk tavleproducent.
Et bredt funderet kundegrundlag var bases for, at Cubic Modulsystem igen i 2014/15 præsterede fremgang på top- og bundline. Nettoomsætningen passerede 330 mio. kr. og overskuddet nåede 24 mio. kr. - begge var på det højeste niveau i tre år.

Fundamentet for fremgangen er ifølge administrerende direktør Torben Fristrup det mangeårige fokus på den strategi, tavleproducenten lægger for dagen.

- Det er lykkedes, fordi vi arbejder internationalt. Det, at vi eksporterer til 50 lande, hjælper os med at have et stabilt niveau, siger Torben Fristrup.

Op- og nedture udjævner hinanden
Så selvom Cubic kan mærke sanktionerne imod Rusland og presset på offshore- og mineindustrierne, er der andre segmenter og markeder, som trække i modsat, positiv retning.

- At vi har fremgang alligevel skyldes, at der er andre steder, det lykkedes godt. Vi er bredt funderet inden for alle områder. Så når det går godt, er det fordi, det går godt rigtig mange steder og ikke på et marked eller hos én kunde. Det er hele paletten, der blomstrer på en eller anden måde, forklarer Torben Fristrup og understreger pointen:

- Et enkelt marked og segment ville gøre os sårbare. En måde at jævne udsving ud på er flere markeder og segmenter.

Symptomatisk for op- og nedturene klarede Cubics filialer i Irland og Belgien sig særligt godt sidste regnskabsår. I udlandet blev der også stiftet et nyt produktionsselskab i Polen, Cubic Polska i Szczein. Selvom etableringen er færdig og produktionen i gang, ventes det stadig af påvirke 2015/16 regnskabet.

Ikke planer om opkøb
Udsigterne for 2015/16 generelt er ifølge Torben Fristrup meget lig det fremgangsrige 2014/15-regnskabsår.

- Der er områder, som går bedre, enkelte markeder og enkelte projekter. Det kan være med til at redde det, der omvendt går ned. Nu er det så bare andre steder end sidste år, lyder Torben Fristrups vurdering.

Samtidig slår han fast, at der ikke er konkrete planer om opkøb eller om at starte nyt op. Den forventede fremgang vil derimod være baseret på organisk vækst.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078