23948sdkhjf

GPV-ejer vil etablere produktion i ny tidszone

Opkøb inden for EMS-industrien kan også være et middel til at accelerere GPVs vækst.
Produktion i Danmark og Asien er ikke nok for GPVs nye ejere, industrikonglometatet Schouw & Co.

Ifølge administrerende direktør Jens Bjerg Sørensen fra Schouw & Co vil det være oplagt også at etablere sig på den anden side af Atlanten for at være tættere på det amerikanske marked:

- Vi har en ambitiøs vækstplan, der blandt andet involverer etablering af produktion i Mexico. GPV har igennem en årrække kunnet fastholde og udbygge samarbejdet med sine kunder, der er nogle af verdens dygtigste inden for deres felt, og i en stadig mere global verden, er det nødvendigt at være etableret i de tre store tidszoner i verden, skriver Jens Bjerg Sørensen i 2015-årsrapporten fra Schouw & Co.

Opkøb kan komme på tale
Schouw & Co købte i januar 2016 GPV blev købt for 400 millioner kroner

Elektronikproducenten har hermed mulighed for at udnytte, at virksomheden nu har en ejer, der har det finansielle råderum til at kunne drive branchekonsolidering. Derfor er opkøb inden for EMS-industrien noget, der overvejes for at accelerere væksten:

- Vi har dog ikke travlt med at købe virksomheder. Det er planen, at GPV skal være i vores portefølje i rigtig mange år, og derfor er det ikke så afgørende, om et opkøb kommer i de første par års ejerskab. Det er mere afgørende, at vi træffer de rigtige langsigtede beslutninger, så vi sikrer, at virksomheden både bliver stærkere og større, skriver Jens Bjerg Sørensen.

Ejerne ser mange vækstmuligheder
På GPVs kundeliste står nogle af de allerstørste internationale OEM-producenter inden for cleantech, instruments & industry, medico, marine & defence. De tætte og langvarige
kundeforhold giver en solid position og mulighed for vækst, der blandt andet er drevet af, at flere og flere OEM-producenter indleder strategiske samarbejder med EMS-producenter om udvikling og produktion af elektroniske komponenter, der ikke er OEM-producenternes kerneforretning.

Desuden skal flere og flere industriprodukter kunne indsamle forskellige former for information og kunne kommunikere over internettet, hvilket også giver GPV muligheder for vækst.

GPV, der i 2015 omsatte for ca. 850 mio. kr., beskæftiger godt 1.000 mand og har produktion i Tarm og Aars i Danmark samt i Bangkok i Thailand.

I alt fremstiller GPV omkring 5.500 elektronikprodukter til omkring 300 internationale business-tobusiness kunder.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078