23948sdkhjf

Ny direktør skal sikre Aalborg-firma kommerciel succes

TKS, der fremstiller teknologiske hjælpemidler til handicappede, tager hul på næste fase i firmaets udvikling.
Efter det, han selv kalder et kort og intenst kendskab til virksomheden , har Per Henriksen sat sig i direktørstolen hos TKS i Aalborg. Firmaet fremstiller højteknologiske hjælpemidler til handicappede og andre med alvorlige funktionsnedsættelser.

Direktørposten overtager Per Henriksen efter Gert Spender-Andersen, der har været med til at føre TKS gennem den lange udviklingsfase fra universitetsverdenens grundforskning og patenter til et firma med et salgbart produkt. Her kommer Per Henriksen og hans erfaring ind i billedet.

For ifølge den nye direktør selv er

Nyt produkt på trapperne

TKS har pt tre produkter på markedet. Først og fremmest Itounge, hvor hele grundforskningen ligger, en lille device til ganen, hvor brugeren med tungen kan styre kommunikation med PC, Smartphone eller kørestol digitalt.

Ud fra Itounge har TKS også pillet hardware og software og sat den ned i en fingerkontrolenhed, IHandle, der fungerer som tastatur og mus, som kan styres med en finger.

Som noget tredje er hele tankesættet omkring hvad, der er gjort med produkterne, implementeret i en app, ICtrl. Hermed kan man med en smartphone styre sin kørestol via mobilen.

Seneste skud på stammen er Tremor, en algoritme der kompenserer for de uhensigtsmæssige bevægelser, som eksempelvis Parkinson-patienter og folk med spastiske lammelser udfører. Den bliver som en unit placeret mellem for eksempelvis joystik og kørestol. Tremor bliver nu testet på et specialhospital i Tyskland, og er endnu ikke på markedet.
hans primære kompetencer handler og salg. Det passer perfekt til TKS' nuværende udfordringer.

- Nu begynder ”den barske hverdag” med at få fat på kunderne, stable et forhandlernetværk og få etableret en almindelig virksomhed for de højteknologiske produkter, siger Per Henriksen som fortsætter:

- Vi er langt forbi holden-i-hånd-tilstanden, og er nu ejet af fonde, der har investeret, fordi de ser et godt produkt og tror på et stort markedspotentiale.

Forhandlernet over det meste af Europa
I første omgang håndterer TKS selv markederne i Skandinavien, da firmaets produkter her går via offentlige hjælpemiddelscentraler samt kommuner ud til kunderne.

Anderledes går det for sig i andre europæiske lande. Der arbejder Per Henriksen nu på at finde uafhængige distributører, som har forstand på kommunikation og har andre redskaber i værktøjspakken, hvor TKS produkt så kan indgå i en samlet pakke til den enkelte handicappede. Pt er kræfterne sat ind på Tyskland, Storbritannien, Frankrig, Spanien, Portugal, Luxembourg, Italien samt Tjekkiet.

Per Henriksen har senest 10 år været direktør ved Sander Plast, som blev opkøbt sidste år. Tidligere har han arbejdet med udvikling af virksomheder inden for vindmølleteknologi samt mobilteknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078