23948sdkhjf

Topsøe holder fast i markedsandele trods alt

Øgede omkostninger og et særdeles uroligt marked pressede katalysatorproducenten.
Topsøe satte omsætningsrekord i 2015 med 5,785 milliarder kroner, eller 2 procent mere end året før. I hvert fald hvis man ser bort fra udsving i valutakurserne. for der tegner sig et andet billede, når man tager højde for valutakurser. Omsætningen var således 4 procent lavere end året før.

- Resultaterne lever ikke op til vores vækstambitioner. Markedsforholdene har været en udfordring i 2015, hovedsageligt på grund af geopolitisk og makroøkonomisk uro, der har påvirket hele vores branche. Ydermere var rentabiliteten allerede negativt påvirket af voksende personaleomkostninger såvel som opstartsomkostninger forbundet med nye produktionsfaciliteter. Men, jeg glæder mig over, at vi har været i stand til at fastholde vores markedsandel, og jeg er sikker på, at det kan bidrag til kombinationen af Topsøes verdensførende produkter og services samt vores medarbejderes store arbejde rundt om i verden, udtaler Bjerne S. Clausen, CEO i Topsøe, som fortsætter:

- Vi reagerede på de udfordrende markedsforhold med implementeringen af adskillige initiativer. På verdensplan blev antallet af ansatte i august reduceret med cirka 160, og et omfattende omkostningsfokuseret program blev implementeret. Resultaterne var, at vi allerede i andet halvår oplevede markante omkostningsreduktioner. Reducerede omkostninger kombineret med vores investeringer i R&D, øget produktionskapacitet samt lovende partnerskaber bidrager til et solidt fundament for vores fremtidige vækst.

I 2015 introducerede Topsøe nye salgskoncepter, der skal gøre selskabet i stand til at handle hurtigt, når efterspørgslen stiger igen. For at kunne reagere hurtigt foretog selskabet en reorganisation på globalt plan, så topledelsen blev reduceret til seks medlemmer.

Stadig udfordret af verdenssituationen
2016 kan ifølge Topsøes ledelse vises sig at blive endnu et udfordrende år, idet de makroøkonomiske og geopolitiske usikkerheder ser ud til at fortsætte. Dog tror ledelsen på, at de forskellige strategiske initiativer de seneste år vil gøre Topsøe i stand til at klare udfordringerne.

Omsætningen ventes i 2016 at være på niveau med eller lidt over sidste år. EBIT margin ventes at stige i 2016 sammenlignet med 2015.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078