23948sdkhjf

Svag markedsudvikling tvinger William Demant til nedjustering

Usikre valutakurser og lavere gennemsnitlig salgspris tvinger William Demant til at nedjustere forventningerne til 2008-resultatet.
Torsdag offentliggjorde William Demant regnskab for første halvår, og ganske overraskende bød det på en nedjustering. Omsætningen i første halvår endte på 2,689 mia. kr., hvilket svarer til en vækst på 6 % opgjort i lokale valutaer, men 0 % opgjort i danske kr. Resultatet af den primære drift endte på 577 mio. kr.

Til gengæld har periodens salgsudvikling ikke levet op til de lagte planer, hvilket primært kan henføres til afmatningen på det globale høreapparatmarked, hvor stykvæksten i den private del af markedet i første halvår skønnes at have udgjort 0-1 %. Set med positive øjne betyder væksten på 6 % dog, at William Demant har vundet markedsandele.

- Koncernens indtjening er i forhold til 2007 negativt påvirket af valutakursbevægelser og lavere gennemsnitlige salgspriser samt den manglende markedsvækst i den private del af høreapparatmarkedet, skriver virksomheden i sin halvårsrapport.

På denne baggrund venter koncernen i 2008 en omsætning på 5,450-5,550 mia. kr. mod tidligere udmeldt 5,550-5,700 mia. kr. Resultat af primær drift ventes i 2008 at andrage 1,150-1,250 mia. kr. mod tidligere udmeldt 1,340-1,440 mia. kr.

- Udviklingen i første halvår har ikke været tilfredsstillende. Vi må erkende, at også høreapparatmarkedet ser ud til at være påvirket af den økonomiske afmatning og et vigende privatforbrug, særligt i de lande, hvor der er begrænsede eller slet ingen offentlige tilskud til høreapparater. Markedsvæksten har været nul i første halvår på den private del af det amerikanske marked, og vi har set en tilsvarende svag markedsudvikling i flere andre lande, hvilket vi naturligvis er ramt af, udtaler William Demant Holdings administrerende direktør Niels Jacobsen.

At den samlede stykvækst i markedet i første halvår alligevel skønnes at ligge i intervallet 2-4 %, kan tilskrives betydelig efterspørgsel fra det engelske sundhedsvæsen (NHS) og Veterans Affairs (VA) i USA, der begge indkøber apparater i store mængder til lave priser.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093