23948sdkhjf

Dansk lyskoncept stormer frem på svenske hospitaler

Da første patient blev opereret og behandlet på det nye operationshus i Karlstad, Sverige, skete det i sundhedsfremmende lys fra danske Chromaviso.
Centralsjukhuset i Karlstad åbnede i april et nyt operationscentrum – et moderne hospitalsbyggeri klar til at understøtte fremtidens operationer og behov.

Danske Chromaviso står bag den samlede lysløsning – fra operationslys under kikkertkirurgi på 25 højteknologiske operationsstuer til døgnrytmelys på opvågning og intensivafdelinger. En vigtig milepæl for Skejby-virksomheden, som har specialiseret sig i sundhedsfremmende belysning til sundhedssektoren. Chromaviso kan nu skrive mere end 20 svenske, 30 danske samt enkelte norske og grønlandske hospitaler på kundelisten – i alt mere end 750 installationer i hele Skandinavien.

- Projektet i Karlstad er af afgørende betydning for os, fordi det er et fyrtårnsprojekt af meget høj standard. Vi forventer, at det vil være en katalysator for yderligere vækst i Sverige. Vi har de sidste 10 år arbejdet strategisk på at opbygge viden og kompetencer til at levere de store projekter – og følge dem til dørs – så brugertilfredsheden er i top fra dag ét. Det er lykkedes i Karlstad – og det er vi naturligvis meget stolte af, siger administrerende direktør og medstifter af Chromaviso, Anders Kryger.

Gennemgang rum for rum
Karlstad projektet dækker over 10.000 kvadratmeter og er baseret på nyeste teknologier inden for LED og med et særligt set up i forhold til styring, integration og betjening som møder sundhedssektorens krav om fleksibilitet og øget digitalisering.

- Med Ergonomisk Lys får Centralsjukhuset den højeste standard inden for belysning. Styringen fungerer rigtig godt, og kan tilpasses til arbejdet på den enkelte stue, siger projektleder Linus Idemark fra Sweco, som er rådgivende ingeniører på byggeriet.

- I projekteringen arbejdede vi tæt sammen med Chromaviso, og sammen gennemgik vi rum for rum. Det har betydet, at vi ramte rigtigt første gang. Det er fantastisk med tanke på, at det er den største og mest avancerede installation i Sverige, fortæller Linus Idermark.

I Danmark står Chromoviso også bag flere større hospitalsprojekter. Blandt andet har virksomheden installeret døgnrytmelys på 10.000 kvadratmeter på det nye Aabenraa Psykiatri, og på mere end 100 operationsstuer på Aarhus Universitetshospital.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11