23948sdkhjf

Utilfredshed med Topsil-salg

Budkrig blev bremset, lyder det fra kritiske aktionærer.
Salget af Topsils siliciumforretning får nu et efterspil. På gårsdagens ekstraordinære generalforsamling accepterede et flertal af aktionærerne taiwanesiske GlobalWafers forhøjede bud på 355 millioner kroner for Topsil Semiconductor Materials’ siliciumforretning.

Læs mere: Topsil sælger siliciumforretnignen

Prisen kunne dog have været højere, lyder det nu fra en gruppe aktionærer, som repræsenterer 8,54 procent af aktierne. Særligt processen op til generalforsamlingen den 17. juni får kritik. Det skriver Berlingske Business.

Kinesisk-taiwanesisk kamp
Tilbage i maj nåede Topsil og Globalwafers til enighed om en pris på 320 millioner kroner. Torsdag den 16. juni - dagen før den ekstraordinære generalforsamling - kom kinesiske National Silicon Industry Group (NSIG) så med et konkurrerende bud på 335 millioner kroner. Som modsvar øgede GlobaWafers den 17. juni om morgenen sit bud til 355 millioner kroner. Det bud blev siden accepteret.

De kritiske aktionærer føler dog ikke, at de reelt fik mulighed for at stemme om de nye bud. Ej heller føler de, at bestyrelsen lod en mulig budkrig udfolde sig, idet de hurtigt accepterede GlobalWafers forhøjede tilbud. Ifølge Berlingske Business var NSIG klar til at øge deres bud yderligere.

- Vi ønsker, at der kommer en budproces, fordi det normalt giver den bedste pris. Jeg synes ikke, at bestyrelsen har håndteret det her på en god måde, siger Christian Reinholdt, administrerende direktør i Small Cap Danmark, som er blandt de kritiske aktionærer.

På anmodning fra de utilfredse aktionærer har Topsil nu valgt at indkalde til endnu en ekstraordinær generalforsamling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094