23948sdkhjf

Alpha-Elektronik gør status efter et oprydningsår

Efter en turbulent tid er tingene ved at være på plads hos den sjællandske elektronikvirksomhed.
- Det koster penge at rydde op.

Sådan lyder det konstaterende fra manden i spidsen for Alpha-Elektronik i Næstved, administrerende direktør Kim Engmark, efter det 2015, han selv betegner som et oprydningsår.

Oprydningen indebar både, at Kim Engmark selv skulle finde sig til rette som direktør efter tiltrædelsen i maj 2015, og at den nye bestyrelse, der startede sit virke i januar, skulle lære virksomheden at kende. Uden historie i Alpha-Elektronik valgte man blandt andet at bruge penge på en større analyse, som sammen med andre omkostninger og organisatoriske ændringer kostede 850.000 kroner.

Ændringerne gav også anledning til en anden slags oprydning. Lagerbeholdningen blev gennemgået, varelageret nedbragt med 2,2 millioner kroner og den rentebærende gæld reduceret med 3,6 millioner kroner.

Oven i det hele kom problemer hos en stor kunde, hvilket kostede et tocifret millionbeløb i omsætning. Noget lignende gentager sig i år.

Mange timer på overarbejdskontoen
- I 2016 stopper en ny kunde, og det vil også kunne mærkes. Omvendt har vi allerede haft succes med at få nye kunder ind. Det opvejer meget, siger Kim Engmark.

Han har derfor forventninger om et OK 2016. Blandt andet fordi han ser tegn på, at mange kunder rykker ordrer frem.

- De har rygende travlt i vores produktion. Der er mange timer på overarbejdskontoen, lyder det fra direktøren, som ikke er sen til at udpege medarbejderne som et stort aktiv i en tid, hvor der er pres på:

- Jeg har ikke hørt noget sige nej til overarbejdstimer!

Oprydning betyder også investeringer
Lige nu ligger Alpha-Elektronik ifølge direktøren til at komme ud med en volumen for årets første seks måneder, som er bedre end sidste år. Særligt første kvartal var godt sammenlignet med tidligere. Hertil kommer en ordre backlog, som er så god, at det med Kim Engmarks ord kan være svært nå det i denne måned.

Produktionen, som ligger og venter, har også fået et løft. For investeringer og nye aktiviteter har også været en del af oprydningen i Alpha-Elektronik.

Senest er der investeret 1,7 millioner kroner i ny hardware, som er ved at komme i drift nu. To maskiner øger kvalitet og reducerer gennemløbstid, mens en tredje investering er ren optimering af processerne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141