23948sdkhjf

Sjællandske EMSer med millioninvestering

Alpha-Elektronik har fundet plads i budgettet og på fabriksgulvet til nye maskiner. Den ene af dem har de færreste stående.
Alpha-Elektronik har netop taget to nye maskiner i drift på fabrikken i Næstved.

- Der er tale om en ret betragtelig investering i forhold til at tiltrække nye kunder og optimer på det eksisterende, siger Kim Engmark om de nye tilføjelser.

Første nyerhvervelse er en selektiv lodder, en Ecoselect 2 med to loddeenheder. Den skal ifølge direktør Kim Engmark være med til at reducere gennemløbstid i loddeprocessen og generelt højne kvaliteten. Samtidig kan den selektive lodder håndtere store komponenter, der ellers er en udfordring ved bølgelodning.

Lyttede til en kundes opfordring
Den anden maskine, Alpha-Elektronik har investeret i, er en depaneliseringsmaskine. Og det er lidt af en sjældenhed.

- Man skal passe på, men jeg mener, at vi er en af de få, der har sådan en, siger Kim Engmark om maskinen, der er kommet til efter opfordring:

- En kunde fortalte, at der var fordele ved at anvende den i forbindelse med, at de kom med nogle nye produkter, hvor det kunne være formålstjenligt, at vi havde sådan en maskine. Vi var naturligvis ikke sene til at lytte til det.

Målet med depaneliseringsmaskinen er med direktørens ord primært at øge kvaliteten. Maskinen skærer panelerne uden mekanisk stress på komponenter og print. Kunderne kan også bestykke printene tættere til kant når panerlene skæres med en sådan maskine.

- Vi kan snart ikke have flere maskiner
1,7 millioner kroner har den sjællandske EMSer brugt på de nye tilføjelser til maskinparken. Investeringerne er sket i forlængelse af de store omvæltninger Alpha-Elektronik har været igennem. De omfatter også en ny bestyrelse og ansættelsen af Kim Engmark selv i maj sidste år.

Med den selektive lodder og depaneliseringsmaskinen er der også taget et vigtigt skridt, og et af de sidste i denne omgang. I hvert fald når det kommer til investeringer i nye maskiner.

- Vi kan snart ikke have flere maskiner, men presses vi skal vi nok finde pladsen, vi har produktion både Lunavej 5 og Lunavej 6, lyder det med et grin fra Kim Engmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095