23948sdkhjf

Mobil-problemer kan ikke tilsmudse solidt GN-regnskab

Fluen i suppen for GN Store Nord er salget af headsets til mobiltelefoner. Samlet går det godt for selskabet.

Læs også: Høregigant fortsætter sin fremmarch

GN Store Nord, der fra Ballerup sælger høreapparater og headsets, har en plet på sit ellers stærke regnskab for første halvår. Det siger Sydbank GN Store Nord-analytiker Morten Imsgaard efter regnskabet.

Mens salget af høreapparater og headsets til kontorer og call-centre buldrer frem, så går det den anden ved for salget af headsets til mobiltelefoner. Det faldt med små 40 millioner kroner i første halvår.

- Her er GN Store Nord ramt af, at markedet inden for nogle af deres produkter skrumper kraftigt. Men det ser også ud til, at GN Store Nord bare ikke har de rigtige produkter eller den rigtige positionering, siger Morten Imsgaard.

- For deres konkurrent Plantronics har vist gode takter i salget til mobiltelefoner og sagde også, at de tog markedsandele. Så der er behov for, at GN Store Nord kommer med nogle nye produkter, tilføjer han.

En rigtig god erhvervshistorie

Mens det halter for salget til mobiltelefoner, går det dog strygende for salget af headsets til kontorer og call-centre. Det steg med over 10 procent i halvåret.

Og da salget af høreapparater samtidig steg solidt, er faldet i salget af headsets til mobiltelefoner ikke noget, der kan få Sydbanks analytiker til rigtigt at rynke brynene.

- Salget af høreapparater bliver ved med at ligge over den globale markedsvækst, og fremgangen er bredt funderet. Så det er en rigtig god erhvervshistorie.

- Det bekymrer mig ikke, at der går tilbage for mobile headsets. Det er en mindre del af forretningen, men det er da klart, at den har nogle udfordringer, siger Morten Imsgaard.

Fremgang i top og bund

GN Store Nord samlet kunne for første halvår notere sig en omsætning på 4,3 milliarder kroner, 0,4 milliarder mere end i samme periode i 2015.

Det var fordelt på 2,8 milliarder kroner for høreapparatsdivisionen, der voksede organisk med næsten 10 procent, og med 1,5 milliarder kroner inden for headsets, som fik en organisk vækst på seks procent.

Resultatet før skat for hele GN Store Nord steg til 586 millioner kroner fra 357 millioner kroner i samme periode sidste år.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094