23948sdkhjf

Kræftsygdom tvinger Topsøe-chef til stop

Henrik Topsøe fratræder som bestyrelsesformand i Haldor Topsøe på grund af sygdom.
Henrik Topsøe har, efter at være blevet ramt af en alvorlig kræftsygdom, besluttet at fratræde som bestyrelsesformand for Haldor Topsøe A/S. Det skete med virkning pr. 12. august 2016, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Jeppe Christiansen er valgt til ny formand på indstilling fra såvel bestyrelse som ejerselskabet, Haldor Topsøe Holding.

- Selv om det er ærgerligt for mig at forlade det spændende arbejde i bestyrelsen, glæder jeg mig samtidig meget over, at det er en virksomhed i god gænge, jeg kan overdrage til min efterfølger på formandsposten. Vi er alle meget glade for, at Jeppe Christiansen har indvilliget i at påtage sig formandshvervet. Han er ikke alene inspirerende at samarbejde med; han har et dybt kendskab til virksomheden og har gjort det eminent, siger Henrik Topsøe.

Ser firmaet som en nationalklenodie
Den nye formand ser frem til at stå i spidsen for virksomhedens udvikling og ekspansion:

- Jeg har aldrig lagt skjul på, at virksomheden Haldor Topsøe for mig står som lidt af et nationalklenodie. Derfor er jeg også beæret over, at ejerne har besluttet at betro mig formandsposten. Jeg vil bestræbe mig på, at de beslutninger vi træffer, altid tjener både virksomhedens udvikling, kunder og medarbejdere bedst, siger Jeppe Christiansen.

Kompetencer styrket og udvidet
Henrik Topsøe har i sin tid som formand stået i spidsen for arbejdet med at udvide og styrke kompetencerne i virksomhedens bestyrelse, så den i dag består af stærke videnskabelige, ingeniørmæssige og forretningsmæssige profiler på toplederniveau.

- Den professionalisering, vi i de senere år har gennemført i bestyrelsen, er jeg uhyre stolt over – sammen med formandsskabet – at have stået i spidsen for. Den har ikke alene tilført os ny inspiration og nye perspektiver på tingene – den har samtidig skabt, hvad jeg ikke tøver med at kalde en særdeles kompetent og velfungerende bestyrelse. I den forbindelse har det været af stor værdi, at både Jakob Haldor Topsøe og Christina Topsøe, som begge repræsenterer ejerne også i holdingselskabets bestyrelse, har deltaget meget aktivt, siger Henrik Topsøe.

Henrik Topsøe har sagt ja til at forblive i selskabets Innovationskomité, så man kan trække på hans viden om forskning og udvikling. Han vil også fortsat udvikle og pleje kunderelationer internationalt.

Ejerne stiller med den nye næstformand
Den ledige næstformandspost efter Jeppe Christiansen overtages af Jakob Haldor Topsøe, der som repræsentant for ejerfamilien både sidder i bestyrelsen for driftsselskabet og er formand for ejerselskabet Haldor Topsøe Holding.

Bestyrelsen i Haldor Topsøe A/S består i dag af: Jeppe Christiansen (formand), Jørgen Huno Rasmussen (næstformand), Jakob Haldor Topsøe (næstformand), Christina Teng Topsøe, Jens Kehlet Nørskov, Henrik Stiesdal, Anders Heine Jensen samt de valgte medarbejderrepræsentanter; Jette Søvang Christiansen, Aino Irene Saldo, Søren Toft og Martin Østberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094