23948sdkhjf

Greenpeace anklager elskrotfirmaer for fusk

Miljøorganisationen Greenpeace har ved hjælp af sporingsudstyr påvist uregelmæssigheder i behandlingen af elskrot hos to af Danmarks miljøgodkendte elskrotfirmaer.
Det er skrotfirmaerne Marius Pedersen A/S og Børge Kristiansen & Søn A/S, der nu er kommet under anklage fra Greenpeace. Sidste år foretog miljøorganisationen en række stikprøvekontroller for at teste, om firmaerne behandlede elskrottet efter reglerne. Hos Marius Pedersen A/S blev elskrottet angiveligt fragtet til den tyske virksomhed Nordschrott uden myndighedernes viden, og hos Børge Kristiansen & Søn A/S blev en videobåndoptager blandet i bunken til almindeligt metalskrot, uden at de miljøfarlige dele blev fjernet ført. Det skriver Børsen.

Hos begge skrotfirmaer afviser man dog anklagerne. Marius Pedersen A/S henholder sig til, at elskrottet gerne må eksporteres som grønt affald, og at det i sådanne tilfælde ikke er nødvendigt at fjerne fx printkort. Børge Kristiansen & Søn A/S henholder sig til, at Greenpeace ikke kan fremvise en vejeseddel, og dermed ikke kan bevise, at virksomheden har taget imod skrottet. Greenpeace’ dokumentation har dog fået Miljøstyrelsen til at politianmelde de to virksomheder.

- Greenpeace har fremlagt dokumentation for, at der skulle være sket ulovligheder i en række tilfælde med hensyn til behandling og eksport af elektronikaffald. Miljøstyrelsen har set materialet igennem, vil give materialet til politiet og har allerede aftalt et møde med politiets efterforskningsafdeling, udtaler Lone Schou, der er funktionsleder i Miljøstyrelsens affaldsenhed, til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075