23948sdkhjf

Danske elektronikvirksomheder tror fortsat på vækst

Den økonomiske afmatning har ikke taget modet fra den danske elektronikindustri, hvor de fleste virksomheder stadig tror på uændret eller stigende omsætning.
Sådan lyder den foreløbige konklusion på en undersøgelse udarbejdet af DI’s branchefællesskab for it- og elektronikvirksomheder, ITEK, og dermed slås der en tyk streg under, at elektronikindustrien generelt ikke er ramt af krise. Det skriver Ingeniøren.

- Indtil videre ser det ud til, at det kun er få virksomheder, der melder om omsætningsnedgang. De fleste regner med, at de har uændret eller stigende omsætning, men det er nok meget forskelligt, hvor man er i værdisystemet. Er en virksomhed underleverandør til en bestemt virksomhed, og den kunde bliver ramt af afmatning, så smitter det direkte tilbage, mens andre er mere bredspektrede. Men det vil nok være svært at undgå en form for impact, udtaler Tom Togsverd fra ITEK til ingeniøren.

Han vurderer, at en af grundene til, at netop den danske elektronikindustri klarer sig så godt under den økonomiske krise er, at danskerne har været gode til at sprede risikoen til forskellige brancher, og at de dermed har en meget forskelligartet kundeportefølje, der gør dem mindre sårbare i krisetider.
Læs mere om: itek
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078