23948sdkhjf

Danfoss når ikke de finansielle mål for 2008

Overskuddet faldt med næsten 300 mio. kr. hos Danfoss efter årets første tre kvartaler. Koncernens topchef spår usikre tider.
Omsætningen i årets første tre kvartaler endte på 19,9 mia. kr. svarende til en vækst på 19 % i forhold til samme periode 2007. Korrigeret for tilkøb, frasalg og valutaomregning er der tale om en vækst på 5 % mod 14 % i samme periode året før. Resultat efter skat blev på 571 mio. kr., mod 869 mio. kr. året før. I resultatet for 2007 indgik dog en ekstraordinær indtægt fra salget af Damcos A/S på 186 mio. kr.

- Den globale afmatning har skabt en mærkbar usikkerhed på en række af de markeder, Danfoss betjener. Uagtet at det er lykkedes Danfoss at opnå en vis salgsfremgang, må vi konstatere, at det bliver umuligt at nå de finansielle mål for 2008, vi tidligere har sat os. Vi må samtidig erkende, at den generelle markedssituation i stigende grad er præget af nervøsitet og tilbageholdenhed, hvorfor en troværdig foruddiskontering af de kommende måneders udvikling er mere end almindeligt vanskelig.

- Det betyder, at Danfoss er gået i gang med at foretage de tilpasninger af organisationen, de stærkt forværrede markedsudsigter tilsiger. Vi har valgt at gennemføre disse, selvom det vil kræve hensættelser, der reducerer årsresultatet yderligere. Danfoss’ samlede resultat for 2008 vil tillige være væsentligt påvirket af regnskabstekniske justeringer i kølvandet på købet af aktiemajoriteten i Sauer-Danfoss. Disse justeringer vil medvirke til at sløre, at den grundlæggende forretning har udviklet sig fornuftigt, selv når vi tager højde for den generelle afmatning, siger Niels B. Christiansen, administrerende direktør og CEO i Danfoss A/S

Udviklingen på koncernens hovedmarkeder i tredje kvartal samt den store usikkerhed omkring udviklingen i fjerde kvartal gør, at Danfoss nedtoner sine forventninger til året som helhed. Den samlede omsætning (inklusive Sauer-Danfoss) ventes således at ende i niveauet 27-28 mia. kr. EBIT ventes at blive mellem 0,6 mia. kr. og 1 mia. kr., når alle regnskabsmæssige påvirkninger af købet af aktierne i Sauer-Danfoss er foretaget. Dermed vil Sauer-Danfoss af regnskabstekniske årsager bidrage negativt til den samlede EBIT i 2008.

Kilde: Danfoss - http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093