23948sdkhjf

Dicentia lukker datterselskaber

De stærkt tabsgivende datterselskaber Disc Technology Center GmbH og CDVD Smørum A/S tilføres ikke yderligere midler fra koncernens øvrige selskaber.
Som konsekvens heraf har ledelsen i Disc Technology Center indgivet anmodning om betalingsstandsning, og ledelsen i CDVD Smørum A/S indgivet konkursbegæring.

For Disc Technology Centers vedkommende har et fogedforbud fra MPEG-LA mod at producere disc med videoindhold på fabrikken i Dassow samt et fald på efterspørgslen af cd-produktion i Europa betydet et markant lavere salg end forventet. Ledelsen af Disc Technology Center GmbH har derfor ikke set anden mulighed end at indgive begæring om betalingsstandsning til retten i Schwerin. Moderselskabet Dicentia Dassow GmbH, der er et 100 % ejet datterselskab af Dicentia A/S, er ikke omfattet af betalingsstandsningen.

For CDVD Smørums vedkommende har et markant fald i efterspørgslen på dvd-specialprodukter samt fald i salget af cd-produkter i Danmark betydet en mærkbar reduktion af produktionen på fabrikken i Smørum, hvorfor ledelsen af CDVD Smørum A/S ikke har set anden mulighed end at indgive konkursbegæring.

- Ovennævnte betyder, at væsentlige dele af cd-produktionen i Dicentia-koncernen fremover vil blive konsolideret og varetaget af samarbejdspartnere, i overensstemmelse med Dicentias supply chain strategi således, at kapacitetsudnyttelsen forbedres på de tilbageblivende fabrikker, skriver Dicentia i en fondsbørsmeddelelse.

Effekten af lavere omkostninger vil først få virkning fra 2009 og vil ikke umiddelbart få indflydelse på forventningerne til årets resultat.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08