23948sdkhjf

Nyt millionunderskud hos GPV

Andet kvartal bød på nyt underskud hos GPV. Nu vil koncernens ledelse tilføre 100 mio. kr. i ny kapital.
Omsætningen i andet kvartal 2008/2009 endte på 318,0 mio. kr. mod 315,6 mio. kr. året før. I første halvår blev omsætningen 613,0 mio. kr. mod 618,6 mio. kr. året før. Resultat før skat i kvartalet endte på minus 10,3 mio. kr. mod minus 9,4 mio. kr. i samme periode sidste år. I første halvår 2008/2009 var resultatet før skat minus 27,7 mio. kr. (inkl. omkostninger til omstrukturering på 10,7 mio. kr.) mod et overskud på 59,5 mio. kr. i 2007/2008 (inkl. avance på salg af ejendomme på 75,4 mio. kr.).

Virksomhedens elektronikdivision udvikler sig fortsat positivt. Til gengæld har ordreindgangen og omsætningen i mekanik- og printkortdivisionerne været lavere end forventet i den seneste periode, og samtidig har lønsomhed og produktivitet ikke været tilfredsstillende. Derfor er resultatet i første halvår under det forventede i de to divisioner og for den samlede virksomhed.

- Siden jeg tiltrådte som administrerende direktør for GPV i begyndelsen af året, har vi gennemført et omfattende analysearbejde for at identificere de problemer og årsager, som har ligget til grund for selskabets negative drifts- og resultatudvikling. Dette har resulteret i implementering af den mest omfattende rationaliseringsplan i GPV’s historie der virkelig sikrer et solidt fundament for at drive en lønsom virksomhed. I den forbindelse er det vigtigt, at GPV får det rette økonomiske fundament for at realisere planen, og derfor har bestyrelsen besluttet at gennemføre en kapitaludvidelse, udtaler administrerende direktør Bo Lybæk

I alt vil man foreslå tilførsel af 100 mio. kr. til koncernen med fortegningsret for selskabets aktionærer. Kapitaludvidelsen forventes gennemført i januar 2009.

På basis af udviklingen i første halvår har GPV’s ledelse valgt at nedjustere forventningerne til regnskabsåret som helhed. Nu forventer man en omsætning i niveauet 1,150-1,200 mia. kr. mio. mod tidligere forventet 1,300 mia. kr.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Læs mere om: GPV
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094