23948sdkhjf

Øjensygdomme skal gøre laserfirma til et verdensnavn

DTU spin off-selskabet Norlase sigter mod et salg på en halv milliard for sin patenterede laserteknologi
Med en ny laserteknologi gør danske Norlase klar til at træde ind på verdensscenen. Vejen bliver øjensygdomme relateret til sukkersyge.

- Vi stod med en rigtig god hammer, men ledte efter det rigtige søm at banke i. Så vi har kigget på ti forskellige markedsområder, men især med tilskuddet fra EU har vi fået målrettet teknologien mod øjensygdomme, siger Oliver Hvidt, medstifter og medejer samt chef for forretningsudvikling i Norlase, til Børsen.

Norlases plan er at erobre 20 procent af markedet for laserudstyr i perioden 2018-2023. Lykkedes det, opnår laserfirmaet et salg på mellem 500 og 600 millioner kroner.

Forretningsmodellen er i første omgang baseret på OEM-leverancer, hvor firmaet satser på at får mange kunder og dermed en større markedsandel.

Fakta: Norlase
Norlase er en spinout-virksomhed fra DTU Fotonik baseret på udviklingen af den nyeste laserteknologi. Stiftergruppen består af 11 mand, der alle har investeret penge i virksomheden.

Firmaets laser er en avanceret halvlederlaser, som kan bevare sin renhed i strålen selv ved meget høj effekt. Dertil kommer en enkel, men effektiv anordning, som gør det muligt at omdanne halvlederlaserens infrarøde lys til synligt lys.

Laseren indgår som en del af et apparat, der kigger ind i det indre af øjet for at diagnosticere fx diabetes.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08