23948sdkhjf

Dansk design øger sikkerheden i Helsingør

Som led i byudviklingen SmartCity er der opsat intelligent belysning ved Kulturværftet og Søfartsmuseet i Helsingør. Det rummer nye muligheder for overvågning og styring
De intelligente produkter indtager Helsingørs gader.

Omkring kulturhuset Kulturværftet er opsat 31 nye, danskdesignede gadelamper kaldet UrbanMoon, som rummer nye muligheder for at styre belysningen takket være lysstyringssystemet CityTouch fra Philips Lighting.

De nye LED-gadelamper er en del af byudviklingen, kaldet SmartCity, hvor byens veje de kommende år får mere intelligent udstyr. Helsingør afprøver det nye lysstyringssystem som er en del af den udvikling og gør det muligt at regulere, kontrollere og overvåge vejbelysningen fra en computer. Samtidig rummer de nye lamper og lysstyringssystemet en energibesparelse på op mod 70 procent.

Central styring
Med den nye og intelligente belysning kan de fra et kontrolcenter hos Forsyning Helsingør regulere lysstyrken ud fra byens behov. Den nye gadebelysning er med til at udsmykke byens nye havnefront og samtidig øge komforten og sikkerheden for færdsel i området.

- Vores idé med projektet var at få mulighed for at ændre lysstyrken i området omkring Kulturværftet. Med de nye lamper og CityTouch-systemet kan vi nu skrue op og ned for vejbelysningen, når der er arrangementer i byen og derved forbedre sikkerhedsforholdene, siger Morten Brask Lauridsen, driftsingeniør hos Helsingør Kommune.

Dansk design med nye muligheder
Ud over det 'intelligente' aspekt adskiller selve lampen sig også fra de andre i Helsingørs bybillede. De er dansk design fra Knud Holscher, og om aftenen bliver lampens skærm lyst op, så man kan se en lysende trekant.

- Det nye system giver mulighed for at kreere sjove og spændende lyssætninger. Nu får vi muligheden for at teste den nye teknologi, og så kan det godt tænkes, at vi senere også kobler den indre del af Helsingør på systemet, så vi kan ændre belysningen, hvis der er arrangementer i byen, siger Morten Brask Lauridsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078