23948sdkhjf

Gamere og politik booster nordjysk underleverandør

Asetek, som fremstiller vandkøling til computere, nærmer sig sit første fulde regnskabsår med overskud siden en børsintroduktion i 2013
Tendensen er tydelig efter 2016s tredje kvartal - det femte kvartal i træk med en stadig bedre bundlinje; Asetek er på vej mod et overskud for hele 2016.

Tredje kvartal var således bedre end årets første to kvartaler samt tredje kvartal 2015. Omsætningen er øget med mere end 40 procent fra 10,0 millioner dollars (68 millioner kroner) i tredje kvartal 2015 til 14,2 millioner dollars (96,9 millioner kroner) i den netop afsluttede kvartal.

Driftsresultatet før afskrivninger er i samme periode steget fra 1,0 til 3,5 millioner dollars (6,8 og 23,8 millioner kroner).

Tredobling på datacentre
Overskuddet leveres stadig fra et fortsat voksende desktopsegment, som havde en omsætning på 12,4 millioner dollars (84,6 millioner kroner).

Men omsætningen i Aseteks nye, perspektivrige forretningsområde, datacenter-segmentet, er i perioden også mere end tredoblet, og delregnskabet her rykket tættere på balance. Omsætningen fra datacenter-segmentet var 1,8 millioner dollars (12,2 millioner kroner).

Fremgangen er opnået samtidig med reduktion af omkostninger i en organisation, der allerede var dimensioneret til den øgede aktivitet.

Offentlige aftaler skæpper i kassen
Asetek har som underleverandør med held udviklet og patenteret en vandkøleløsning til processorer til først PC-markedet og siden i en rackløsning, ”RackCDU” (Cooling Distribution Unit), til de datacentre der leverer regnekraft og hukommelsesplads.

Udover konkrete ordrer fra kommercielle producenter som Fujitsu, Dell, Cray, Penguin og Corsair, der i 2016 er begyndt at vise sig substantiel pay off i, er Asetek også begyndt at opnå indtægter via offentlige amerikanske aftaler med blandt andet California Energy Commission, National Nuclear Security Administration og US Deptartment of Defense hos Redstone Arsenal i Alabama samt Mississipi State University, Kyoto University i Japan og universitetet i Tromsø.

Asetek har hovedsæde med cirka 50 ansatte, primært ingeniører og systemudviklere, i Aalborg samt et næsten tilsvarende antal medarbejdere fordelt i afdelinger i Silicon Valley i Californien, Xiamen i Kina og Taiwans hovedstad Taipei samt og München i Tyskland. Desuden fuldtidsbeskæftiger Asetek 160 med produktion af hardware på to selvstændige fabrikker i Xiamen i Kina.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063