23948sdkhjf

Nordjysk hardwareproducent vil spinde guld på OL

E-sport og OL giver Asetek dollartegn i øjnene.

Den nordjyske producent af køling til computere og servere står på kanten af det første fulde regnskabsår med overskud siden en børsintroduktion i 2013.

Desktopsegmentet udgør langt størsteparten af omsætningen, og CEO og stifter Andre Sloth Eriksen ser et spænende potentiale i en helt særlig begivenhed:

Læs også: Asetek sender gamer-varme til danske husstande: Potentialet er kæmpestort

- Blandt andet nævnes det stadig oftere i internationale medier, at IOC (Den Internationale Olympiske Komite) måske allerede fra 2020 planlægger at tage E-sport på OL-programmet. Den forventning kan vi også meget konkret mærke øger interessen for de kraftfulde gamer-PC ’er, som nogle entusiaster bygger selv, hvori vandkøling er velkendt for både at reducere støjen og forbedre ydeevnen.

Læs også: Rekorder hos nordjysk hardwareproducent

Aseteks fremlagde for nylig et kvartalsregnskab, der var femte kvartal i træk med en stadig bedre bundlinje. Bl.a. var omsætningen vokset over 40 procent til 14,2 millioner dollars fra 10,0 millioner dollars i tredje kvartal 2015.

Asetek har cirka 50 ansatte, primært ingeniører og systemudviklere, på hovedkontoret i Aalborg samt et tilsvarende antal medarbejdere fordelt i afdelinger i Californien, Kina (Xiamen), Taiwan og München i Tyskland. Desuden fuldtidsbeskæftiger Asetek 160 ansatte med produktion af Aseteks hardware på to selvstændige fabrikker i Xiamen i Kina.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093