23948sdkhjf

KK Wind solgt

KK Group, selskabet bag den midtjyske producent af vindmøllestyringer KK Wind Solutions, får nye ejere
Det skandinaviske investeringsselskab Solix køber KK Group.

I sit valg af køber til KK Group har bestyrelsen og ejerne lagt vægt på at finde en køber, der både har den rette profil og kapacitet til at understøtte en udvidelse af KK Groups globale tilstedeværelse. Et voksende marked for vindrelaterede produkter og services kræver i stadig stigende grad, at selskabet følger sine kunder ud i verden. Bestyrelsen og ejerne har således fundet Solix som værende det rette match.

- Jeg er overbevist om, at vi har fundet den rette nye ejer til KK Group, som kan accelerere vores vækst i markedet yderligere. At den nye ejer køber sig ind på vores forretningsplan bekræfter vores stærke tro på de planer, vi har lavet for KK Group, siger Tommy G. Jespersen, CEO i KK Group.

Solix tager over fra pensionsselskabet PKA, som har været ejer siden 1983, Maj Invest Holding, der ejer 10 procent siden 2010, samt administrerende direktør Tommy Jespersen og økonomidirektør Johnny Haahr tilsammen, der har 15 procent af aktierne. De har stået i spidsen for virksomheden siden 2004.

PKA har 65 procent af aktierne i KK, Maj Invest Holding ejer 10 procent, mens Tommy Jespersen og Johnny Haahr tilsammen har 15 procent af aktierne.

Tommy G. Jespersen og Johnny Haahr fortsætter begge i virksomheden.

- Det har været utroligt spændende for Maj Invest Equity at være med til at udvikle virksomheden fra komponentleverandør til systemleverandør. Gennem en fokuseret strategi med udgangspunkt i en højere grad af digitalisering og Industri 4.0-teknologier er KK Group nu klar til det næste højdespring, siger administrerende partner og afgående bestyrelsesformand i KK Group, Erik Holm.

For PKA er den meget beskeden investering i 1983 blevet til et afkast på langt over 1 mia. kr. i form af løbende udbytter og med salget af PKA’s kontrollerende aktiepost

KK Groups udvikling har været tydlig de seneste år. Siden 2012 har virksomheden fordoblet sin omsætning til omkring 1,5 mia. kr. i dag og forventer en fortsat høj vækst de kommende år.

KK Group blev stiftet i 1981 under navnet kk-electronic og har siden bredt sig til resten af verden. I dag har virksomheden hovedkvarter i Ikast, Danmark, salgsselskaber i USA og Kina samt salgsrepræsentation i Tyskland og Sydkorea og state-of-the-art produktionsfaciliteter i Szczecin, Polen. I alt har KK Group flere end 850 medarbejdere. Mere end 60 procent af verdens totale offshore vindkapacitet er udstyret med KK Groups elektriske løsninger.

De første historier om, at ejerne ville finde en køber til KK Group kom frem for et lille år siden. I starten af oktober i år kom det så frem, at der havde været konkrete henvendelser om et køb.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079