23948sdkhjf

Roadshow hurtigt ud af startblokken

DIRA Roadshow blev kickstartet mandag hos Teknologisk Institut i Taastrup med mange besøgende og en positiv stemning
Der var godt fyldt op på parkeringspladsen hos Teknologisk Institut i Taastrup mandag, da DIRA (Dansk Robot Netværk) kickstartede årets Roadshow.

Inden for viste omkring 40 udstillere en stor palette af robot- og automationsløsninger frem, lige fra små komponenter som aktuatorer og IO-Link til samlede robotløsninger, blandt andet fra Kuka og Universal Robots.

I alt kan de besøgende se omkring 20 forskellige robotløsninger på DIRA Roadshow.

Mandag eftermiddag var der god stemning blandt udstillerne, som var godt tilfredse med fremmødet i Taastrup.

- Det var været en rigtig god start på DIRA Roadshow. Selv hvis vi gik tidligt hjem i dag, ville det stadig have været en god dag. Der har været mange forbi med mange spørgsmål, og vi har fået en del potentielle nye kontakter. Samtidig virker det til, at mange har fået et nyt blik på, hvordan man kan automatisere sin produktion, siger Henning Thomsen, konsulent hos AVS Danmark, der blandt andet havde en række elektriske aktuatorer med til DIRA Roadshow.

Poleringsrobot tiltrækker mange

Få meter fra AVS Danmark kører en poleringsrobot fra Pehama Productions. Robotarmen fra Universal Robots kan med den nye force/torque-teknologi polere runde flader.

Poleringsrobotten er udviklet til Universal Robots nye testcenter og tiltrak mange nysgerrige blikke på DIRA Roadshow.

- Der er mange interesserede. Samtidig virker det til at mange har et konkret mål med at besøge udstillingen. De har spørgsmål til specifikke udfordringer i deres produktion, siger Frank Damkjær, salgschef hos Pehama Productions A/S, der havde en ny poleringsrobot med, som virksomheden har udviklet og bygget til Universal Robots nye testcenter.

- Vi oplever helt klart, at automationsløsningerne bliver mere fleksible. Eksempelvis kan en robot relativt hurtigt pakkes sammen, flyttes og programmeres til en ny opgave et andet sted i produktion. Den øgede fleksibilitet gør det muligt for flere industrivirksomheder, også de mindre, at investere i robotter og automationsløsninger. Det mærker vi også til DIRA Roadshow, siger Frank Damkjær.

Udover de mange robotter og automationsløsninger, havde gæsterne også mulighed for at komme med ind i maskinrummet hos seks centre på Teknologisk Institut, blandt andet Center for Plastteknologi og Danish Meat Research Institute.

DIRA Roadshow fortsætter ugen ud. Tirsdag er automations- og robotshowet i Aalborg på Nordkraft. Resten af ugen ser sådan ud.

Herning: 23. november DAMRC Teknologicenter
Aabenraa: 24. november hos EUC Syd
Odense: 25. november Teknologisk institut - Robotteknologi

Alle dage er der åbent mellem kl.10-17, i Odense allerede fra kl.9.30.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109