23948sdkhjf

Ungt dansk firma rejser 300.000 kroner på fire timer

Den danske producent af hovedtelefoner Aiaiai vil droppe ledningerne

En trådløs udgave af hovedtelefoner fra det danske designfirma Aiaiai fik på få timer brugerne på crowdfunding-platformen Kickstarter til at yde i alt 300.000 kr. i økonomisk støtte.

Det unge audio designfirma er kendt for at lave hovedtelefoner bestående af flere moduler, som kan sættes sammen alt efter præferencer, og brugerne har med deres støtte ment, at idéen om trådløse hovedtelefoner var helt rigtig. Det er selve bøjlen, der går på tværs af hovedet, som bliver trådløs, og alle eksisterende moduler vil være kompatible med den nye bøjle.

- Det, at vi kommer i mål efter bare fire timer, fortæller mig, at vores produkt er rigtigt. Det er ikke bare os, der tror på friheden til at opgradere delene til en bedre pris frem for brug og smid-væk. Det gør vores brugere også, og det er fantastisk at vide, at vi er på rette vej, siger administrerende direktør i Aiaiai, Frederik Jørgensen, der samtidig benytter anledningen til at takke brugerne for de mange bidrag.

En del af en større tendens

Ifølge Anthony Aconis fra reklamebureauet Fireball er det nye initiativ fra det danske audio designfirma rigtig godt set. Han mener nemlig, at Aiaiai's udvikling af moduler, der kan bruges sammen med nyere udviklinger er en del af en større tendens, der går i mod den brug-og-smid-kultur, vi kender i dag.

- Jeg mener helt klart, at vi i øjeblikket ser en tendens til at forbrugere bliver mere bevidste – også når det kommer til teknologi. Madspild er et rigtig godt eksempel, men også sådan noget som det her. Forbrugerne er bevidste om deres mulighed for indflydelse. Vi ser med Aiaiai og Kickstarter-platformen, og sociale medier generelt, at forbrugerne er mere end klar til at deltage i udviklingen af alternative løsninger, om det så er på idé-niveau eller ved at støtte det økonomisk, siger Anthony fra Fireball.

For Aiaiai er det langtidsholdbare perspektiv i fokus. Når forbrugeren køber et af firmaets headsets, så kan de følge de den teknologiske udvikling uden at skulle skifte hele produktet ud, forklarer Frederik Jørgensen.

Der er 1008 forskellige kombinationer med de eksisterende moduler til Aiaiai's nye trådløse hovedtelefoner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094