23948sdkhjf

Rumfartsfirma sikrer 50 millioner til nyt selskab

Satellitproducenten Gomspace har finansieringen på plads til etableringen af et nyt selskab

Den nordjyske producent af nanosatellitter, GomSpace, og Investeringsfonden for Udviklingslande (IFU) har underskrevet en investeringsaftale sammen med en afrikansk investor.

Parterne investerere sammen investerer i selskabet Aerial & Maritime (A&M), der er et datterselskab til GomSpace. Den samlede investering i A&M er på 7,2 mio. dollars (50,4 mio. kr.).

- Vi ved GomSpace er meget glade for, at det har været muligt at etablere A&M sammen med IFU og vores afrikanske partner for at tilbyde denne service til lande omkring Ækvator, siger Niels Buus, CEO i GomSpace. 

- Da vi er et teknologiselskab og ikke et serviceselskab har det været vigtigt for GomSpace at udnytte vores nyskabende viden inden for overvågning af fly fra nanosatellitter i et selskabm der er uafhængigt fra GomSpace, og vores ejerskab bliver derfor af rent finansiel karakter styret vores deltagelse i A&Ms bestyrelse, tilføjer han.

Det nye selskab skal eje og drive en flåde af nanosatellitter i kredsløb i lav højde omkring Ækvator. Satellitterne skal efter planen overvåge fly- og skibstrafikkens bevægelser i et område, der dækker 37 grader nord og 37 grader syd for Ækvator ved at udnytte hhv. ADS-B- og AIS-signaler.

Aerial & Maritime bliver operationel via sit kommende datterselskab i Accra, Ghana, mens hovedsædet bliver i Port Louis på Mauritius.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078