23948sdkhjf

Over 100 fynske underleverandører lever godt af robotklyngens succes

Den odenseanske robotindustris succes forplanter sig i underleverandørlaget over det meste af Fyn.

Det viser en oversigt over det fynske underleverandørnetværk. Spredt over store dele af Fyn ligger mindre virksomheder med speciale i pladebearbejdning, elektronik, støbning, montage, rådgivning osv., som også mærker, at der er gang i salget i robot- og automationsvirksomhederne.

Formålet med kortlægningen har været at få så stor og dybdegående indsigt i hele værdikæden omkring den fynske robot- og automationsklynge som muligt. 

Stort uudnyttet lokalt potentialt 

Den afsmittende effekt fra robot- og automationsvirksomhederne til de lokale underleverandører kan blive endnu større, vurderer forretningsudvikler i Odense Robotics, Søren Aarhus, som har foretaget kortlægningen. Det handler primært om at øge kendskabet mellem klyngevirksomheder og underleverandører.

- Vi ser, at kun få af de mindre underleverandører har sælgere ansat – de koncentrerer sig først og fremmest om at producere og levere de ordrer, de får ind. Ligeledes ser vi, at hos mange af robot- og automationsvirksomhederne ikke har en samlet indkøbsfunktion. Hvis vi i Odense Robotics kan bidrage til, at robot- og automationsvirksomhederne i klyngen får bedre kendskab til de mange kompetente fynske underleverandører, der findes – og omvendt – så er der sandsynlighed for at endnu flere ordrer bliver lagt lokalt, med øget omsætning og arbejdspladser til følge, siger Søren Aarhus.

Derfor er næste skridt i indsatsen at få omsat den viden og de data til et brugbart værktøj for virksomhederne. I løbet af de kommende måneder vil Odense Robotics derfor oprette en online-portal over alle de identificerede underleverandører. Her vil man hurtigt kunne finde fynske leverandører til helt specifikke typer af opgaver.

Fakta om kortlægningen:

· 115 virksomheder er identificeret som underleverandører til de 80+ robot- og automationsvirksomheder gennem interviews og audits.

· Underleverandørvirksomhederne fordeler sig i 9 ud af 10 fynske kommuner

· Underleverandørerne er blevet opdelt i 13 kategorier, efter den type specialopgaver, de løser.

· Kriteriet for at komme med på underleverandørkortet er, at virksomheden leverer komponenter eller services til én eller flere virksomheder i klyngen, Odense Robotics.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094