23948sdkhjf

Flonidan lander ordrer på tusindvis af gasmålere

I England har man fra politisk side besluttet at udskifte alle gas- og elmålere med intelligente målere inden 2020. Det betyder, at henved 23 mio. gasmålere skal produceres, leveres og installeres indenfor de kommende tre år.

Og netop her kommer gasmålerproducenten Flonidan ind i billedet. En del af de mange målere skal nemlig komme fra virksomheden med base i Horsens.

-  Vi har allerede fået ordrer derovre. Lige nu leverer vi til tre kunder. Vi sender i øjeblikket sammenlagt 20.000 målere afsted fra Flonidan om ugen. De sendes overvejende til England og Holland, hvor vi jo sidste år vandt en stor kontrakt på 1,5 mio. målere, fortæller CCO Morten Lang.

Hvor mange målere, der skal leveres til det britiske marked kan Morten Lang ikke sige helt konkret, da de britiske udbud foregår på årsbasis og i klumper på en 200.000 - 300.000 målere ad gangen. 

De ordrer, der er i hus, betyder at Flonidan over de kommende tre måneder skal levere 100.000-150.000 målere til sine britiske kunder, men herefter er det uvist. Morten Lang håber dog, at hente ordrer på godt 5 mio. målere inden for de næste tre år.

Nyt kontor i Cambridge
I kølvandet af den store efterspørgsel er behovet for en britisk base opstået. Flonidan åbner derfor kontor i Lothbury House i Cambridge og det skal fungere som udgangspunkt for både engelske og danske medarbejdere.

-  Vi har brug for en fast base til de folk, som ofte er i England og vi er lige nu på udkig efter teknisk supportere, som med base på kontoret kan bistå vores engelske product manager og vores engelske kunder, udtaler Morten Lang.

Produktionen af målerne kommer dog fortsat til at foregå på fabrikker i udlandet, mens man i Horsens primært vil stå for udviklingsarbejdet af gasmålerne. Der er dog udvidelse på programmet.

- Vi leverer alt, hvad vi kan lige nu. Udfordringen er at få opjusteret produktionen tilstrækkeligt. Vi satser på, at kunne fordoble den månedlige produktionskapacitet inden udgangen af 2017, siger Morten Lang, der forventer en signifikant vækst i både omsætning og resultat for indeværende regnskabsår. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079