23948sdkhjf

Halvdelen af Aalborg-firmas ansatte arbejder med nyt område

Asetek i Aalborg har bygget sin voksende forretning på vandkøling til computere. 125.000 kølesæt sælger firmaet - hver måned.

Fra udgangspunktet har forretningen de seneste år bevæget sig ind på markedet for køling af datacentre.

Det kræver dog både tid og en stor indsats at få ordentligt fat i datacentermarkedet. Så stor, at halvdelen af firmaets medarbejdere i Aalborg nu alene arbejder på servermarkedet. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Servermarkedet er meget konservativ, og det tager tid at bearbejde det, hvilket var en af grundene til, at vi havde brug for kapital og gik på børsen, for medarbejderne skal jo også have løn, selv om indsatsen ikke straks medfører ordrer, siger CEO og stifter André Sloth Eriksen til avisen med henvisning til firmaets entre på børsen i Oslo tilbage i 2015. Der hentede Asetek hvad der svarer til cirka 85 mio. kr.

Asetek indgik i februar 2015 en aftale med den globale serverleverandør Fujitsu Technology Solutions. Få måneder senere, i april 2015, kastede samarbejdet den første produktionsordre af sig; en RackCDU Direct-to-Chip datacenter- kølesystem til en værdi 550.000 USD (3,8 mio. kr.). 

Produktion i både Danmark og Kina
Asetek har i dag cirka 100 ansatte.

De 30 arbejder i Kina og leder produktionen af firmaets produkter, som foregår på seks produktionslinjer hos kinesiske firmaer.

En del af produktionen foregår dog i Aalborg, hvor der laves fysisk store produkter i lave styktal.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078