23948sdkhjf

Terma jagter flere Galileo-kontrakter

Den danske elektronikvirksomhed har allerede indgået kontrakt på levering af strømforsyninger til fire af satellitterne i Galileo-projektet.
Med de kontrakter i hus håber Terma på, at det også kan lade sig gøre at vinde kontrakten på levering af de resterende strømforsyninger til de yderligere 28 satellitter, der skal sendes i kredsløb. Ifølge Carsten Jørgensen, der er direktør for Termas rumfarts-aktiviteter, vil det betyde en indtægt for Lystrup-virksomheden på 400 mio. kr. frem til 2028. Det skriver Ingeniøren.

- Vi har designet de første fire og håber derfor, at vi er meget længere fremme end vores konkurrenter. Hvis vi kommer til at levere strømforsyninger til de næste satellitter også, vil det betyde et kæmpe boost for os fremadrettet, udtaler Carsten Jørgensen til Ingeniøren.

Selv om Terma på forhånd havde en del erfaringer med design af strømforsyninger til satellitter, gav Galileo-projektet alligevel en del hovedbrud. Ifølge Carsten Jørgensen tog Termas ingeniører udgangspunkt i en standard-strømforsyning, men blandt andet på grund af de specielle lithium-ion batterier, der bruges i satellitten, blev det nødvendigt at lave strømforsyningen specielt udviklet til Galileo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097