23948sdkhjf

Ventet underskud hos Danionics

Heller ikke i første kvartal formåede batteriproducenten at få et kommercielt gennembrud.
Danionics fik i første kvartal som ventet et underskud på 0,4 mio. kr. før indregning af nedskrivning på lånekapital til Danionics Asia på 2,9 mio. kr. Nedskrivningen svarer til det beløb, som Danionics har tilført i lånekapital til Danionics Asia i kvartalet. Bortset fra nedskrivningen ligger resultatet på samme niveau som resultatet for første kvartal 2008. Heller ikke i første kvartal er der registreret nogen omsætning.

- Situationen er stadig uafklaret i joint venture selskabet Danionics Asia. Produktionen i første kvartal nåede kun ca. 50.000 batterier om måneden, fordi mange kunder afbestilte eller udskød leverancer på grund af finanskrisen, skriver Danionics i sit kvartalsregnskab.

I april måned ventes der dog et resultat på ca. 165.000 batterier, og i maj måned er der
ordrer for knap 185.000 batterier. Det er dog stadig langt fra det antal, der er nødvendigt for break-even.

- Det vides heller ikke, om de højere tal i april og maj er udtryk for en vedvarende tendens eller blot skyldes genopbygning af lagre hos kunder, konstaterer Danionics i regnskabet.

Alligevel fastholder Danionics sine forventninger til 2009. Årets resultat for 2009 vil være påvirket af markedsførings- og salgsomkostninger vedrørende joint venturet samt administrationsomkostninger på ca. 2,5 mio. kr. Samlet forventer Danionics derfor et underskud i niveauet 2-3 mio. kr. efter renteindtægter, men før indregning af andelen af årets resultat eller værdiregulering i Danionics Asia Ltd.

- Derudover kan der fortsat blive tale om salgsindtægter, hvis den salgsindsats, der udføres af Danionics A/S, fortsat resulterer i ordreindgang. Danionics A/S forventes under alle omstændigheder at have tilstrækkelig kapital til at videreføre sit virke mindst de næste 12 måneder, skriver Danionics.

Kilde: Københavns Fondsbørs

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094