23948sdkhjf

Ny bestyrelsesformand vil optimere Printline

To nye investorer har sikret Printlines overlevelse. Det betyder øget fokus på virksomhedens strategi og daglige drift.
Finanskrise og lavkonjunktur giver store udfordringer for virksomhederne, og PCB-branchen er ikke nogen undtagelse. Historierne om pressede priser og lav ordreindgang er mange, og de seneste år har også vist, at flere PCB-producenter i Skandinavien og Europa har drejet nøglen og lukket døren.

Man skal lede godt efter lyspunkter, men heldigvis findes de. En PCB-producent fra Odense har formået at tiltrække professionelle investorer, som er gået ind i ejergruppen og har tilført både kapital, erfaring og kompetence - og ikke mindst forhåbninger til fremtiden.

Printline A/S er en virksomhed etableret i 1987 af to brødre, som stadig er medejere og medarbejdere i virksomheden. Printline A/S har specialiseret sig i produktion af prototyper med kort leveringstid, og kundelisten varierer fra små lokale virksomheder til store internationale koncerner. Fælles for alle er, at de har behov for prototype-print i høj kvalitet, med kort leveringstid, fra en leverandør de kan stole på.

Som de fleste andre PCB-producenter var Printline A/S i en vanskelig finansiel situation. Store investeringer i moderne produktionsudstyr i de seneste år, lavere aktivitetsniveau i markedet, svigtende betalingsevne hos kunderne og manglende hjælp fra egen bankforbindelse gjorde, at virksomheden kæmpede for at holde sig oven vande i starten af 2009.

Redningen blev to investorer med lang erfaring fra det professionelle erhvervsliv, som var interesserede i at investere både tid og penge i Printline A/S. De to er Jesper Hansen, tidligere bankmand og tidligere indehaver af flere McDonald-restauranter, og Jesper Haugaard med flere topstillinger inden for industri-, bygge og anlægs-, elektronik-, el, tele- og it-sektoren. Sidstnævnte er blevet ny bestyrelsesformand for Printline A/S.

Hvorfor har I valgt at investere i en dansk PCB-producent ?
- Ja, det er et godt spørgsmål. Først og fremmest handler det om, at vi tror Printline A/S har en fremtid, også i et presset marked, hvor antallet af PCB-producenter de næste år nok vil blive endnu lavere. Virksomheden har stærke relationer til et stort antal spændende kunder i Skandinavien og Tyskland, den har investeret i moderne maskiner og teknologi, og ikke mindst har den entusiastiske medarbejdere med lang erfaring og stor kompetence inden PCB-produktion. Videre har den specialiseret sig i en niche i markedet, nemlig prototyper med hurtig levering.

Med al den opmærksomhed, der er om krise og lavkonjunktur – sover du godt om natten?
- Jeg tror de fleste, som ejer virksomheder i disse tider, oplever en søvnløs nat fra tid til anden, det sker nok også for mig. Men min mavefølelse for den investering, vi har gjort, bliver bedre for hver dag som går.

Hvad skal til for, at Printline A/S bliver en langsigtet god forretning?
- Først og fremmest skal vi præstere på højt niveau overfor vores kunder i form af kvalitet, leveringssikkerhed og rådgivning. Det skal vi gøre ved at være trofaste mod vores egen strategi – at være specialisten på produktion af prototyper med kort leveringstid. Hele værdikæden og relaterede processer skal optimeres med det for øjet. Vi skal naturligvis også have styr på økonomien, herunder en stram likviditetsstyring. Det er betryggende, at vi har positiv balance i driften nu, taget i betragtning det generelt lave aktivitetsniveau i markedet.

Betyder fokusset på prototyper, at Printline A/S ikke kan producere repeat-ordrer til kunderne?
Nej, vi kan producere små serier, repeat-ordrer i egen produktion, hvis kunden ønsker det. Printline A/S har også etableret et strategisk samarbejde med producenter i Asien, som kan levere større repeat-ordrer og større serier generelt til Printline A/S’ kunder til meget konkurrencedygtige betingelser. På den måde kan vi være en totalleverandør, men vores egen fabrik i Danmark skal optimeres for hurtig prototype-produktion.

Hvordan vil du som ejer og bestyrelsesformand præge Printline A/S fremover?
- Jeg vil sørge for, at vi fokuserer 100 % på vores kernekompetence og holder godt fast i den lagte strategi. Derefter vil jeg fokusere på den generelle drift af Printline A/S, så ressourcerne optimeres. Jeg har selv bred erfaring og kompetence inden for organisering og ledelse, og vil være en sparringpartner til Printlines daglige ledelse. Jeg er entusiastisk og nysgerrig af natur, så medarbejderne i Printline A/S vil nok opleve mig som en aktiv og deltagende bestyrelsesformand. Men det er helt klart mit indtryk, at Printline A/S er en meget velfungerende PCB-producent, ikke mindst bliver dette bekræftet af tilbagemeldinger fra trofaste og tilfredse kunder. Så det handler naturligvis også om at fortsætte det gode arbejde, som gøres i Printline A/S.

Hvordan fik du ideen om at investere i en PCB-producent?
Det er ikke sådan, at det står skrevet i min hånds livsbaner, at jeg skulle investere i Printline A/S. Faktisk var det tilfældigt, at det blev en PCB-virksomhed, men da blikket først var rettet mod Printline, skal jeg love dig, vi lavede vores hjemmearbejde. Vi havde indgående samtaler med medarbejdere i virksomheden og brugte meget tid på at studere kunderelationer og markedet generelt. Så på det tidspunkt, papirerne blev underskrevet, var der ikke meget, som var overladt til tilfældighederne.

Hvordan ser du fremtiden for PCB-producenter i Europa?
- Jeg tror, det vigtigste for at klare sig godt på lang sigt, er at være meget tydelig på, hvad man vil være gode til, og så leve op til det. Uden en klar strategi og position på markedet bliver det meget svært at leve op til kundernes forventninger til en foretrukken leverandør. De PCB-producenter, som ikke lykkes med det, vil heller ikke overleve. Med andre ord bevæger producenterne sig mod en øget grad af specialisering inden PCB-branchen.

Er det ikke allerede en proces, som er startet?
- Helt klart, men den vil fortsætte i accelererende tempo og styrke.

Kilde: Printline - http://www.printline.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082