23948sdkhjf

Boeing klar med millionordrer til danske virksomheder

Selv hvis Danmark fravælger Boeings Super Hornet som fremtidigt kampfly, vil flygiganten fastholde samarbejde med flere danske virksomheder.
Den amerikanske flyproducent har brugt masser af energi på at finde danske samarbejdspartnere for at stå stærkt i konkurrencen mod Saab og Lockheed Martin, når det danske forsvar skal have nye kampfly i løbet af de kommende år. Indtil videre har amerikanerne fundet 40 mulige samarbejdspartnere, og med otte af disse har man allerede indgået et formelt samarbejde. Administrerende direktør for Boeing Integrated Defence Systems, Jim Albaugh, er imponeret over de danske kompetencer. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi har fundet frem til kompetencer hos de danske virksomheder, som kan hjælpe os med at konkurrere rundt om i verden. Det er så at sige et biprodukt af vores bestræbelser på at give et konkurrencedygtigt tilbud på leveringen af kampfly til det danske forsvar. Og hvis vi ikke vinder ordren, vil vi fortsætte samarbejdet med mange af de virksomheder, som vi nu har indledt drøftelser med, udtaler han til Jyllands-Posten.

Han understreger dog, at der vil blive tale om ordrer i en helt anden kaliber, og til langt flere virksomheder, hvis Super Hornet vælges som fremtidens danske kampfly. Boeing har nemlig forpligtet sig til genkøb svarende til 100 % af kontraktsummen.
Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078